Menü

A szépségápolási rutin, ami a te bőröddel is csodákat művelhet

Az ázsiai nők csodás bőrét jó ideje irigyeljük. A kortalan szépségüket régebben jó géneknek tulajdonítottuk, majd idővel a napvédelemnek, de ma már tudjuk, hogy az a figyelem, amit a bőrüknek szánnak, és a csúcstermékek, amiket használnak legalább annyit nyomnak a latba.

a legjobb bőrápolási rutin

A távol-keleti nők időt és pénzt áldoznak a bőrápolásra, és csakis hatékony, minőségi termékekkel érik be. Az ázsiai kozmetikai ipar, és különösen a termékfejlesztés ma már méltán van a nemzetközi figyelem középpontjában. Tajvan pedig különleges szerepet tölt be a távol-keleti szépségpiacon.

Amíg Japánban a hagyományos receptúrák zárt világa maradt meg, Koreában pedig a trendkövetés és folyamatos megújulás van divatban, addig a tajvaniak a hatékonyság, a magas tisztaságú összetevők és a kiváló ár/érték arány mellett tették le a voksukat. Ez pedig fantasztikus döntésnek bizonyult, amit ma már világszerte élvezhetünk.

Egy tajvani kozmetikumtól méltán várhatjuk, hogy messze az árszínvonala felett teljesít, és hogy kispórolták belőle a „térkitöltő, felesleges anyagokat”. Ehhez jön még a tajvani nők odafigyelése a szépségápolásra, ami nem csak a használt krémekben, de az életmódjukban is visszaköszön.

Mi a tajvani nők szépségének titka?

 

1. Egészséges táplálkozás, víz, alvás és sport

Sokszor hallottuk már, hogy ezek milyen fontosak. A mesés tajvani szépség: Barbie Hsu például úgy szervezi az életét, hogy este 11-kor már biztosan ágyban legyen, mert az este 11 és hajnali 3 közötti időszak számít a legtöbbet a szervezet regenerációja szempontjából.

2. Sminklemosás, dupla arctisztítás, hámlasztás

A bőrápolás az arc alapos tisztításával kezdődik. Egy tajvani szépségnél a smink lemosása alapvető. Ezután gyakran az olajas lemosás következik (az olaj alapú tisztítót hagyják egy ideig hatni az arcon, majd ezután egy másik arctisztítóval eltávolítják a maradékát is.) Hetente háromszor hámlasztanak, és szívesen használnak arctisztító kefét, vagy elektromos arctisztítót is. Ezzel is elősegítve a bőr megújulását, és a következő lépcsők kozmetikumainak jobb felszívódását.

3. Tonizálás

A tonik eltávolítja a lemosó maradékát is, helyreállítja a bőr PH-ját. A nálunk is népszerű vattás törlés mellett gyakran inkább a belepaskolgatják a tonikot a bőrbe, hogy egy cseppje se vesszen kárba.

4. Maszkok

Egy átlagos tajvani nő napja nem telik el maszk nélkül. A fátyolmaszkok és biocellulóz maszkok ugyanúgy a mindennapi bőrápolási rutin részét képezik, mint a krémek és szérumok. A fátyolmaszk finom nyomása megakadályozza, hogy a hatóanyag elpárologjon, és elég időt ad neki a mély felszívódáshoz. A különböző variációk segítenek abban, hogy a bőrápolás változatos és valóban hatékony legyen. A mindennapi fátyolmaszkokat gondolatban még egészítsük ki szem és ajakmaszkokkal is, hiszen ezek a területek sem maradnak ki a gondos ápolásból.

5. Eszenciák, szérumok és emulziók

Ezután jöhetnek az eszenciák, szérumok és emulziók. A távol-keleti nők tényleg komolyan gondolják a bőr ápolását. Szívesen használnak kozmetikumokat, és a hatékonyságuk valóban látszik. Lin-Chi-ling híres tajvani modell, már elmúlt 40 éves, de a sugárzó megjelenését és feszes arckontúrjait látva ezt nem mondaná meg senki.

Hogy honnan tudjuk, milyen sorrendben érdemes felvinni a különböző termékeket? Kezdd a legfolyékonyabbal, mert azok szívódnak fel a leggyorsabban, majd fokozatosan haladj az egyre sűrűbb, testesebb krémek felé!

6. A kéz varázsa

Az ázsiai szépségápolásban az értékes hatóanyagok megfelelő felszívódása érdekében mindent megpróbálnak elkövetni. Így kerül képbe a masszázs, ami már régóta segíti a távol-keleti nőket a szépségük hosszú távú megőrzésében.

Tajvanban is hisznek a testben áramló energia erejében, ezért szintén javasolják, hogy dörzsöljük össze a tenyerünket, mielőtt felvinnénk a hidratálót az arcunkra, és finoman paskolgassuk a bőrbe a krémet, és persze masszírozzunk.

A tenyér összedörzsölését egyébként lezáró lépésként is gyakran alkalmazzák a bőrápolási rutin végén, amikor a két meleg tenyeret az arcra fektetik, hogy energiával lássák el a bőrt.

7. Gyakori hidratálás

Az arcápolás utolsó lépése a hidratálás. Annyira utolsó, hogy igazából még nap közben is gyakran hidratálnak. A hidratáló spray emiatt is kötelező kellék egy ázsiai nő táskájában, ami a hidratálás mellett üdítőleg hat az arcra, és még a sminket is fixálja.

8. Fényvédelem

Pontosan ismerjük a távol-keleti nők rajongását a fehér bőr iránt, aminek a fókuszában a bőr egyöntetűségének megőrzése, és az esetleg kialakult foltok eltüntetése áll. A kutatások szerint a májfoltok jobban öregítenek bennünket, mint a ráncok, így nem „csak” egészségmegőrzés szempontjából kiemelten fontos a fényvédelem, de a bőr fiatalságának megőrzése miatt is (mind feszesség, mind pedig optikai szempontból).

Sok lépés, és sok termék? Igen. De az a helyzet, hogy aki egyszer kipróbálta a távol-keleti soklépéses bőrápolást, az nem akar már visszafordulni, és szívesebben von be egy újabb lépést, mint hogy lemondana róla. Egyszerűen azért, mert tudja, hogy megéri.


Csatlakozz a több mint 7.000 tudatos nőhöz, aki egyedi ajánlatokban részesül és elsőként értesül akcióinkról, újdonságainkról, hetente frissülő szakértői cikkeinkről. 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Arcápolási alapok Arcápolási rutin

Keresés