Menü

Alkalmi szemsmink Solone Fantázia palettával

Alkalmi szemsmink Solone Fantázia palettával Miért is kényelmes egy paletta használata? Könnyen összeválogathatunk egy színekben egymással harmonizáló sminket, legyen szó akár visszafogott nappali-, vagy alkalmi sminkről. Ebben a cikkben lépésről lépésre megtalálod, hogy miként tudsz játszani az árnyalatokkal és egy gyönyörű alkalmi sminket elkészíteni.
 

A szemöldök kicsinosítása után, első lépésként a szemhéjra szemhéjbázis kerül, amire egyrészt jobban tapad a festék, másrészt pedig élénkebb hatást érünk el vele és természetesen sokkal tartósabb is lesz, ami egy alkalmi sminknél különösen előnyös, hiszen egy bálban/buliban ki szeretne állandóan a sminkje miatt aggódni.

Egy pufi ecsettel a teljes szemhéjra és a szemöldökcsont alá is, matt, bőrszínű szemfestéket viszünk fel, illetve a mélyítővonalban pedig egy szintén matt, középbarnát dolgozunk el.

Ezután a teljes szemhéjra felvisszük a barack tónusú arany színt (1.) a Solone Fantázia palettából, szépen eldolgozva az éleknél. Ha intenzívebb hatásra vágyunk, akkor ne ecsettel, hanem egyszerűen az ujjbegyünkkel vigyük fel a festéket a szemhéjra. Ha valaki ragaszkodik az ecsethasználathoz, azt érdemes figyelembe venni, hogy ha az ecset minél kisebb és tömörebb, annál erősebben, élénkebben tudjuk vele a színt felvinni, illetve minél puhább, lazább szálazottságú, akkor annál lágyabb hatást érünk el vele.

A belső szemzugba egy irizáló, fényes pezsgőszín (2.) kerül, ez kiemeli és frissíti is a tekintetet.

Az alsó szempillatőhöz pedig egy fényes bronzszín kerül (3.), ez alá érdemes egy hasonló színű szemceruzát használni, krémes alapként, így téve tartósabbá a szemfestéket. 

Ezután egy szép, íves tusvonalat húzunk, én ennél a sminknél, egy cicás hatású, vastagabbat készítettem.

Nincs más hátra, mint megkoronázni a szemsminket egy alapos szempillaspirálozással, felül és alul is, illetve igény szerint műszempillával is fel lehet dobni az összhatást. 

A szemsmink után, készítsük el az alapozást, púderezzünk, pirosítsunk, végül felkerülhet a rúzs is, és el is készültünk. 

Forrás: Vic Torie - Sminktükör blog


Csatlakozz a több mint 7.000 tudatos nőhöz, aki egyedi ajánlatokban részesül és elsőként értesül akcióinkról, újdonságainkról, hetente frissülő szakértői cikkeinkről. 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Smink

Keresés