Menü

Amit eddig nem tudtál a korrektorokról - 2. rész

mindent a korrektorokról - profi korrektor tippek

Talán meglepő lehet, de amikor arról van szó, hogy mitől látszunk fiatalabbnak, akkor a bőr egyöntetűsége vezető helyen szerepel. Azt gondoljuk, hogy a ráncok, vagy a feszesség elvesztése az, amitől idősebbnek látszunk, de a bőr különböző foltjai és mélyebb árnyékai azok, amik különösen sokat jelentenek, ha a korunkat kellene ránézésre megbecsülni. Ezért is van az, hogy a keleti szépségkultúrában a bőrápolás egyik legfontosabb fókusza a „bőrfehérítés”, ami alatt nem azt értik, hogy legyen a bőr teljesen fehér, hanem azt, hogy foltmentes. És persze, amit a bőrápolástól nem kapunk meg, azon egy jól elkészített sminkkel még mindig segíthetünk.

 

Megfelelő szín a megfelelő feladathoz

Amikor a korrektor tónusának kiválasztásáról van szó, először a szín mélységére gondolunk. Régen azt hitték, hogy a sötét árnyékot, eggyel világosabb korrektorral érdemes elrejteni. Ma már inkább a tónus kerül az árnyékok vagy éppen a vörösség eltüntetésének a középpontjába.

 

A zöld

A színkeréken a vörös színnel szemben található a zöld, azaz a zöld semlegesíti a legjobban a pirosas tónusokat. Ezért sok pattanásra való korrektorban, vagy érzékeny bőrre fejlesztett krémben vannak zöld pigmentek/festékszemcsék. A professzionális sminkmárkák kínálatában jelentek meg először a zöld korrektorok. A használatuk extra figyelmet igényel, mert a nem megfelelő eldolgozás azt jelentheti, hogy a zöld átlátszik az alapozó alatt. És amíg a legtöbbször azt javasoljuk, hogy a korrektort az alapozó után vigyük fel, a zöld szín esetében ez éppen fordítva van, azaz előbb a korrektor (érdemes fixálni egy kis púderrel), aztán az alapozó. A sárgás tónusú korrektorok szintén alkalmasak lehetnek a feladatra.


A lila

A lila az egyik legfurábban hangzó korrektorszín. A félresikerült önbarnítás, a túlzottan narancsos árnyaltú bőr elfedésére használjuk.

 


A narancs/barack/lazac

A színkeréken a kékes-lilás árnyaltokkal szemben található a barack, a lazac és a narancs. Ezért a szem alatti árnyékok elfedésére a legjobb választások. Minél sötétebb, lilább egy árnyék, annál narancsosabb tónusú korrektort érdemes felvinni. Nemrégiben kezdett trend lenni, hogy narancs, sőt néhány esetben akár vörös (semmiképpen sem hideg tónusú vörös) rúzst használnak a nagyon sötét karikák eltüntetésére. Mi azért inkább a korrektort javasoljuk.

 

A rózsaszín

A kicsit sápadt, fáradtabb bőrt élénkíti egy kevés halvány rózsaszín primer vagy korrektor. Különösen jó szolgálatot tehet a szemek alatt. A rózsaszín korrektorok gyakran ragyogóak is, hogy különleges fényt adjanak a bőrnek.

Most, hogy a tónusokkal, és az előző cikknek köszönhetően a fajtákkal és megfelelő állagokkal is tisztában vagy, jöhetnek a speciális kihívások…


 

Mit tehetsz, ha nem tapad a korrektor?


Voltál már úgy, hogy egy pattanást vagy heget szerettél volna lefedni, de a korrektor nem tapadt rendesen a bőrödre? A megoldás meglepő. A megváltozott felszín miatt előbb vigyél fel a területre egy kevés púdert, majd ezután jöjjön a korrektor.

Ha még biztosabbra szeretnél menni, használj megbízható primert, mert az adja a legideálisabb felületet az alapozónak és a korrektornak.


Hogyan előzheted meg, hogy a korrektor összegyűljön a szemed alatt?

A szem alatti korrektorozásnál mind az előkészítésnek, mind pedig a fixálásnak fontos szerepe van. A megfelelő szemránckrém feszesíti, feltölti a szem környékét (ajánljuk a Neogence hialuronsavas DNS ránctalanító szemkörnyékápoló szérumát). Finoman ütögesd bele a bőrbe, és hagyd teljesen felszívódni. Ha a korrektort akkor viszed fel, amikor a krém még a bőrön van, akkor tapadás helyett csak „csúszkál” a bőr felszínén, azaz mindig legyen „száraz” a bőr a szem alatt. Nagyon vékonyan egy kevés primert is vihetsz fel. Itt a kevesebb több az elv.

A korrektort nagyon vékonyan vidd fel, ecsettel dolgozod el, majd egy kicsit ütögesd át a gyűrűsujjaddal (az adja a legideálisabb nyomást). Ezután jöhet rá bőségesen a fixáló púder. Hagyd pár percig rajta a felesleges púdert, mielőtt letörölnéd, ez megfelelő tartósítás titka.

 

Hogyan fedj le egy pattanást?

A pattanások jelentik az egyik legnagyobb kihívást, ha korrektorozásról van szó. Ha különösen fontos eseményre készülsz, egy csepp szemcsepp, ami összehúzza az ereket, és csökkenti a pirosságot, ideiglenesen sokat javít a bőröd állapotán.
A bőrápolás különösen fontos. Amikor a pattanás felszíne kiszárad, lehetetlen észrevétlenül korrektorozni. Az olajmentes szérumok és eszenciák ilyenkor különösen sokat segíthetnek, hogy megelőzd a szárazságot.
A primer itt is elősegítheti a korrektor tapadását, ahogy a fent említett púderes trükk is.

A pattanásra egy vékony fejű, sűrű ecsettel vidd fel precízen a korrektort. Miután felvitted, a pattanás alján finoman dolgozd össze az átmenetet a bőrrel, anélkül, hogy a pattanás tetejét megpiszkálnád. Gyakori hiba, hogy az eldolgozásnál ujjal ütögetik a pattanás felületét, és ilyenkor a korrektorból is levesznek.

Majd bőségesen fixáld púderrel! Hagyd egy kicsit „száradni”, majd söpörd le a felesleget!

 

így tüntesd el a sötét karikákat a szemed alólHogyan tüntesd el a szem alatti karikákat?

 

Ha a karikák gondot jelentenek, két különböző korrektorra is szükség van a legszebb fedéshez. Elsőként válassz egy lazacos/barackos tónusú korrektort! (Ahogy fent olvastad, súlyosabb esetben narancs színű korrektorra lehet szükséged.)

  1. Figyeld meg, hogy a karika végigfut-e a szemed alatt! ( A legtöbb embernek csak a szem feléig, vagy annál kicsi tovább tartanak a karikái.) Vidd fel a karika felületére a korrektort, de csak oda! Ne menj túl a határvonalon!
  2. Vigyél fel kiemelő korrektort a belső szemzug, külső szemzug, orrcimpa alkotta háromszögbe!
  3. Egy puha ecsettel vigyél fel púdert bőségesen a szem alá, hagyd fent pár percig, majd söpörd le a felesleget!

 

Ha a megfelelő korrektort választod, a megfelelő színben és a megfelelő technikával, látványos eredményeket érhetsz el. De ezt mostantól már nem jelenthet neked gondot.

És hogy meglegyen minden információd, olvasd el a cikk első részét.


Csatlakozz a több mint 7.000 tudatos nőhöz, aki egyedi ajánlatokban részesül és elsőként értesül akcióinkról, újdonságainkról, hetente frissülő szakértői cikkeinkről. 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Smink

Keresés