Menü

Arckrémek - Hidratáló és ránctalanító krémek

Találd meg a bőrtípusodnak megfelelő arckrémünket! Arckrémeink a hidratáláson felül szuper eredményes hatóanyagokkal vannak teli, legyen szó akár mélyhidratálásról, ránctalanításról, ráncmegelőzésről, antioxidánsokról, így a bőröd egészséges működéséhez járulnak hozzá.

Rendezés:

Az arcápolási rutin utolsó lépése a hidratáló krém, ami bőrtípustól függetlenül fontos lépése az arcápolási rutinnak. Az arcbőr az egyik legvékonyabb és legérzékenyebb bőrfelület a testünkön. Az arcon nincsenek zsírlerakódások, mint a test más részein, például a combokon vagy a felkaron, ezért is sokkal hajlamosabb a kiszáradásra az arcbőr. A test többi részével összehasonlítva az arc az egyik első terület, ahol az öregedés látható jelei megjelennek. Mit tehetünk ez ellen? A hidratáló arckrém az egyik legjobb dolog, ami a bőrért tehető, ha szeretnéd, hogy az hosszú távon is szép maradjon.

A száraz bőr inkább a testesebb hidratálókra vágyik, míg zsíros bőrre könnyebb formulák az ideálisak. Napszak alapján is bonthatjuk az arckrémeket, reggel inkább fényvédővel ellátott könnyed állagokat használjunk, estére pedig az gazdagabb, táplálóbb fajtákat. Nyáron gyakran megnő az arcbőr faggyútermelése, mely bőrhibákat okozhat. Még akkor sem, ha az arcbőr zsírosabbnak is érződik a szokásosnál, ne feledkezz meg bőröd hidratálásáról, hiszen a hidratáló krémtől a bőr úgy érzi, hogy eléggé hidratált, ezáltal kevesebb faggyút fog termelni. 

Ezzel szemben télen, a benti meleg és a kinti hideg levegő közötti magas különbség kiszáríthatja a bőrt. Míg a radírozás nagyszerűen eltávolítja a száraz, vagy hámló bőrt a testről, egyes radírok túl erősek lehetnek az érzékeny arcbőrre – a kiszáradás tekintetében is igaz, hogy a megelőzés jobb, mint az utólagos ápolás, fontos egy jó hidratáló krém használata.

Ha pedig problémát okoznak a bőrön felbukkanó ráncok, akkor érdemes célzottan a legjobb ránctalanító arckrémeket beépíteni a bőrápolási rutinba. A megfelelő hatóanyagokkal a ráncok megjelenése késleltethető, sőt a kisebb ráncok akár fel is tölthetőek, szépészeti beavatkozás nélkül! A kulcs a rendszerességben rejlik, hiszen ha minden nap reggel és este megfelelő tápanyagokat tartalmazó ránctalanító krémekkel segíted a bőröd működését, akkor később nem kell újabb barázdák megjelenése miatt aggódnod.

Keresés