Menü

Arctisztítás - lemosás

A tudatos bőrápolás első lépése a lemosás. Válassz bőrtípusodnak megfelelően arctisztítóink közül, használd reggel és este, hiszen a tisztán tartott bőr egészségesebb és a további bőrápoló kozmetikumok is hatékonyabban fejtik ki így a hatásukat.

Rendezés:

Ahhoz, hogy az arcbőröd ellenálló és egészséges legyen, gondoskodnod kell róla! Az első és legfontosabb lépés a tisztítás, hiszen ha lemosod róla a mindennapok szennyeződéseit, amelyek eltömítik a pórusokat és károsítják a hámrétegeket, könnyebben magába tudja szívni a tápláló hatóanyagokat is. 

A legtöbb arclemosó felületaktív anyagokkal tisztítja meg a bőrt. Van bennük vízkedvelő és olajkedvelő rész is, így tudják hatékonyan eltávolítani a szennyeződéseket. Az olaj kedvelő részhez tapadnak a szennyeződések, a felesleges faggyú a bőrödről, amikor pedig leöblíted a vízkedvelő résszel távolítod el az arcodról a lemosót a benne megtapadt szennyeződésekkel együtt. A bőrtípusodtól és az esetleges bőrproblémádtól függ, hogy milyen arctisztító kozmetikumokat érdemes beszerezned, ezért alaposan olvasd el melyik lemosót mire ajánljuk.  

Normál (problémamentes) bőr esetén hajlamosak vagyunk elhanyagolni a rendszeres lemosást, pedig! Éjjel a szervezetünk pihen, de a pórusainkon keresztül távozik a felesleges faggyú és szennyeződés, ezért bőrtípustól függetlenül, reggel kiemelten fontos a megfelelő arctisztítás. Válassz könnyed, hidratáló lemosót, ami segít megtartani bőröd egyensúlyát. Kifejezetten érzékeny, száraz arcbőr esetén kerüld az intenzíven habzó lemosókat, helyettük válassz inkább krémes, vagy hab állagú kozmetikumokat, melyek hatékonyan, ugyanakkor gyengéden távolítják el a szennyeződéseket. A zsíros vagy kombinált bőr esetében is érdemes könnyed, krémesen habzó arctisztítót választani. Fontos, hogy ne vidd túlzásba a tisztítást, mert ha a bőröd kiszárad, védekezés képpen még több faggyút termel. Estére válassz habzó arclemosót, reggel pedig elég egy kíméletes folyadék. 

A mindennapos tisztítás mellett hasznos kiegészítő egy hámlasztó vagy arcradír is, amivel  eltávolítod az elhalt hámsejteket és revitalizálod a bőrt. Az arctisztítás lépéseit a legjobb, ha reggel és este is megismétled. Így biztos lehetsz abban, hogy minden piszoktól megszabadultál és könnyedén pótolhatod az elveszített vizet és tápanyagokat is.

Keresés