Menü

Mitesszer, tág pórusok elleni kozmetikumok

Tisztítsd ki alaposan a pórusaidat ezekkel a kozmetikumokkal otthon és akadályozd meg az újabb mitesszerek kialakulását, csökkentsd velük a pórusaid méretét. Ezek a kozmetikumok segítenek kitisztítani a pórusok belsejét, pórusösszehúzó hatásúak.

Olvasd el a pórusok csökkentéséről szóló szakértői cikkünket!

Rendezés:

Mi okozza a tág pórusokat?

A pórusok a bőr természetes szerkezetének a részei. A szerepük szerint abban segítenek, hogy a faggyúmirigyekből a zsír szabadon távozzon és védje a bőrt a kiszáradástól, hidratáljon. A pórusok fala rugalmas, tágulásra képes, így sajnos képesek látványosan kitágulni.

A leggyakoribb, inkább fiatalabb korban jellemző ok, hogy a faggyúmirigyek a kellő mennyiségnél több zsírt termelnek, mint szükséges és a pórusok mérete alkalmazkodik, hogy a nagyobb mennyiségű faggyúnak utat engedjen. A faggyú dugacsot is képezhet a pórusokban rekedt elhalt hámsejtekkel, így alakulnak ki a mitesszerek. Az eltömődött pórusok fala tartósan feszül, így még kiürülés után is egyre nehezebben áll vissza az eredeti méretére.

A pórusok összehúzása többlépéses feladat, mivel maga a probléma is összetett. Az első alapvető lépés, hogy valódi és mély tisztítást végezz az arcbőrödön. Ennek érdekében érdemes hámlasztó kozmetikumokat bevetni, ezek eltávolítják a hámsejteket, nem fog kialakulni dugacs a pórusokban. A legjobb hatóanyagok erre a glikolsav, a mandulasav és a szalicilsav. Utóbbi kifejezetten hatékony a mitesszerekkel szemben, mivel a bőr mélyére hatol.

Pórusösszehúzás esetében egyrészt a faggyútermelést kell csökkentened, melyben a fűrészpálma kivonat, valamint a teafa olaj lesz a legjobb harcostárs. Emellett érdemes kollagént vagy hialuronsavat tartalmazó bőrmegújító készítményt is alkalmaznod, amely visszaadja az arc feszességét és rugalmasságát.

A kívánt hatás eléréséhez fontos, hogy legyen egy rendszeres és jó bőrápolási rutinod. Ebben mindenképpen helyet kell kapnia a hidratálókrémnek, hogy a bőröd feltöltődhessen és ezzel együtt a pórusaid is összébb húzódhassanak. Emellett minden reggel és este gondoskodj egy alapos tisztításról is, amivel ezeket a tág pórusokat megszabadítod a bennük megtapadt szennyeződésektől.

Keresés