Menü

Vízhiány elleni kozmetikumok

A vízhiány általános bőrprobléma. A megfelelő hidratáció alapvető fontosságú bőrünknek, hiszen akkor tudja ellátni védő funkcióját és akkor van a legjobb formában, ha egyensúlyban van a víz-zsír háztartása. A megfelelően hidratált bőr puha, rugalmas, a finom ráncok simultabbak, nem zsírosodik túl, egészséges bőrfényű és ragyogású. A hialuronsav és más szuperhatóanyagok segítségével pótolhatjuk bőrünk vízhiányát és visszaállíthatjuk külső és belső egyensúlyát.

A hidratáló kozmetikumok segítenek megszüntetni a feszülő esetleg száraz, vízhiányos állapotot, újra feltöltik a bőrt és segítenek a bőr hidratációjának fenntartásában. Olvasd el a vízhiányos bőr ápolásáról szóló cikkünket és válogass vízhiányos bőrre való kozmetikumaink közül, építs be bőrápolási bőrápolási rutinodba hidratáló lépést, hogy jól érezd magad bőrödben!

Rendezés:

Kiszáradás minden bőrtípus (száraz, zsíros, kombinált) esetén előfordulhat.  A következményei többnyire ismertek, a legismertebb tünet vízhiány kellemetlen érzést okoz a bőrfelszínen (fejbőrön és a test egyéb területein egyaránt), különösen fürdés vagy zuhanyzás után. A tünetek kifejezetten hasonlóak, de nem szabad a vízhiányos és a száraz bőrt összekeverni, mivel ez két különböző probléma, amely különböző kezelést igényel.

Melyek a vízhiányos bőr legfőbb jellemzői?

A vízhiány, dehidratáció első jele a bőr fényének csökkenése, illetve a kellemetlen egő érzetű bőrfeszülés, amely akár állandóvá is válhat. A bőr kellemetlenül húzódik, különösen tisztálkodás után, és akár enyhe hámlás is észrevehető. 

Mi okozza a bőr kiszáradását?

A víz, csakúgy  mint a levegő, elengedhetetlen az életben maradásunkhoz. Bőrünk tulajdonképpen víztároló funkciós (is) ellát, hiszen egyéb szerveink is vizet merítenek innen. A bőr szerkezetének meggyengülése, sérülése esetén a vízveszteség folyamata felgyorsul, előidézve ezzel a bőr kiszáradását. 

Mitől válhat sérülékennyé a bőr védőrétege? 

  • külső környezetei hatások (hideg, szél, szennyezetség, UV sugárzás)
  • emocionális hatások, mint például a stressz vagy fáradságérzet
  • nem megfelelő kozmetikumok használata
  • dohányzás, alkoholfogyasztás
  • egyes gyógyszeres kezelések, akné-elleni vagy koleszterin csökkentő gyógyszerek alkalmazása 

 

Hogyan lehet megkülönböztetni a vízhiányos bőrt és a száraz bőrtől?

A bőr vízhiányos állapota átmeneti és könnyedén visszafordítható a megfelelő kezeléssel és hatóanyagok rendszeres használatával. Ebben az állapotban a bőr felhám felső része vízhiányos állapotban van. A víz hiánya megzavarja a bőr védelmi funkcióját és kellemetlen, feszülő érzést okoz. Ezzel szemben a bőr száraz vagy nagyon száraz állapota állandó, egy bizonyos bőrtípusra utal, amely esetén a bőr víz-és zsírhiányban szenved. Amennyiben a nehéz, száraz bőrre ajánlott krémektől kipattog a bőr és nem szívódik fel, túl soknak érződik, valószínűleg vízhiányos állapotról van szó.

Mintarutinok 

Ezekben a mintarutinokban arra törekszünk, hogy a bőr optimális víz-zsír háztartás egyensúlyát visszaállítsuk. Amennyiben probléma megoldó kozmetikumra van szükség, azt pluszban érdemes beépíteni a rutinba (pl. folthalványító szérum C-vitaminnal, mitesszer és pórustisztító szérum).

Hidratáló mintarutin vízhiányos zsíros bőrre: 1. hialuronsavas arctisztító 2. hialuronsavas hidratáló lotion 3. hialuronsavas hidratáló eszencia 4. hialuronsavas hidratáló emulzió.

Tápláló mIntarutin vízhiányos száraz bőrre: 1. gyengéd lemosó hab hialuronsavval 2. hialuronsavas hidratáló toner 3. hialuronsavas hidratáló eszencia 4. mélyhidratáló krém 5. alkalmanként tejsavas hámlasztó vagy éjszakai gél maszk.

Hidratáló mintarutin vízhiányos érett bőrre: 1. gyengéd lemosó hab hialuronsavval 2. bőrfiatalító lotion 3. komplex ránctalanító szérum bakuchiollal és C-vitaminnal 4. tripla hialuronsavas hidratáló szuflé.

Hidratáló mintarutin vízhiányos érzékeny zsíros bőrre: 1. hialuronsavas arctisztító 2. hialuronsavas hidratáló toner 3. CICA&B5 szérum 4. CICA&B5 lotion.

Mintarutin vízhiányos érzékeny száraz bőrre:1. gyengéd lemosó hab hialuronsavval 2. hialuronsavas hidratáló toner 3. CICA&B5 szérum 4. CICA&B5 krém.

És persze ne feledkezzünk el a napi fényvédelemről, és az alkalmanként SOS gyorssegélyként bevethető fátyolmaszkokról sem. 

Keresés