Menü

Fényvédő - naptej - napozókrémek

Kínálatunkban könnyű fényvédők, naptejek széles palettájáról válogathatsz, hogy biztosan megtaláld a Neked leginkább megfelelőt. Eltérő faktorszámú, és más-más összetételű termékeink biztosítják, hogy minden bőrtípus olyan védelmet kapjon, amilyenre szüksége van. Nem csak a naptól védenek, szépítenek is!

Attól függően, hogy melyiket választod, segíthetnek Neked a ráncok elleni küzdelemben, vékony, de hatékony fedést biztosíthatnak, hogy elrejtsék a bőrhibákat, vagy éppen nyugtathatják a bőrödet. 

Bővebben a fényvédőkről itt olvashatsz, a cikk segít kiválasztani a bőrtípusodnak legmegfelelőbb fényvédőt is: https://www.szepsegcenter.hu/blog/igy-valaszd-ki-az-idealis-fenyvedot

Rendezés:

A fényvédő és napozókrémek feladata, hogy kiszűrjék az UVB és UVA sugárzást. Minden fényvédőn találsz egy úgynevezett faktorszámot (SPF – Sun Protection Factor), ami azt jelzi, hogy mennyi ideig tudja hatékonyan óvni a bőrödet illetve hányszorosára nő a bőröd védekezőképessége a káros sugarakkal szemben. Egy átlagos hétköznapon, amikor irodában vagy épületen belül töltöd az idődet, akkor a reggeli megfelelő mennyiségű (bőrgyógyászok által ajánlott mennyiség: arcra és a nyakra egy 5 forintos méret) fényvédőt használtál, akkor elég védelmet fog nyújtani napközben. Kirándulás, nyaralás esetén (vízparton tartózkodsz, esetleg izzasztó tevékenységet végzel a szabadban), akkor 40-80 percenként ajánlatos újra bekenni magad a naptejjel, hogy elkerüld a napégést.

A fizikai és kémiai fényvédők más-más módon szűrik ki a káros UV sugarakat. A választás többnyire bőrtípus, érzékenység és főleg egyéni preferencia kérdése. A fizikai fényvédő visszatükrözi a napsugarakat, előnye, hogy nem kerül a véráramba (nem szívódik fel), nagyon gyengéd, tehát érzékeny bőrön is használnálhatő, hátránya az, hogy az állaga gyakran nehezebb és hajlamos fehér réteget képezni a bőrön. A kémiai fényvédők a bőrben felszívódva nyelik el a káros sugarakat. Előnyük, hogy könnyedebb állagúak, ezért kombinált, zsíros bőrűek előszeretettel választják. Hátrányuk, hogy a nagyon érzékenyeknél allergiás reakciót válthat ki, gyerekek számára mindenképpen érdemes fizikai naptejet választani, főleg az első néhány évben. Külön figyelj arra, hogy a hatóanyagoknak 20 percre van szükségük, hogy biztosítani tudják a kellő védelmet, ezért ha kémiai napozókrémet választasz, már jóval indulás előtt kend be magad!

A napallergia sokkal gyakoribb probléma mint gondolnánk! Lehet, hogy még nem jelentkeztek a tünetei és a bőröd jól alkalmazkodott a napsugárzáshoz, de nem árt betartani néhány alapszabályt. Kerüld a déli forróságot, de ha teheted, akkor délelőtt 10 és délután 4 között ne tedd ki magad közvetlen napsugárzásnak. Mindig használj bőrtípusodnak megfelelő napozókrémet, és ne felejtsd el újrakenni! Óvd az arcod kalappal, tested pedig selyem kendővel.

Keresés