Menü

Illatanyag mentes termékek

Itt találod azokat a bőrápolási termékeket amelyek nem tartalmaznak illatanyagot sem pedig természetes illóoalajat, ezért ha rendkívül érzékeny a bőröd, itt nézz szét!
Rendezés:

A bőrérzékenység nem bőrtípus, sokkal inkább egy bőrprobléma velejárója. Sajnos több dolog is okozhatja, mint például a genetikai hajlam, irritáció, összetevő-allergia, belszervi gyulladás, hőmérséklet ingadozás vagy akár az alacsony páratartalom is. Az lenne az ideális, ha meg tudnád találni a kiváltó okot, de első körben ha a bőröd védőrétegének erősítésére is koncentrálsz, kezdve az illatanyag mentes és kíméletes termékekkel, akkor máris sokat teszel azért, hogy az ismét megtalálhassa az egyensúlyi állapotot, hiszen az érzékenység mindig a bőr védőrétegének a sérülésével áll összefüggésben. 

Az érzékeny bőr sokszor szinte elviselhetetlen is: kipirosodik, viszkethet vagy például apró kiütések jelenhetnek meg rajta. Érdemes egy egyszerű, és gyengéd arcápolási rutinnal kezdeni, hogy ne terheld túl a bőrödet, majd fokozatosan tesztelni, mi az amit jól tolerál. Másik fontos alapelv, hogy kerülj minden olyan összetevőt, ami irritálhat! Felejtsd el az alkoholt (alcohol denat.), az illatanyagok vagyis parfüm és illóolajak helyett válassz illatanyagmentes kozmetikumokat, ne használj bőrradírt és arctisztító készüléket. Kezdj el bőrnyugtató összetevőket keresni mint például a panthenol, a szkvalén, az allantoin vagy például az E-vitamin.

 

Keresés