Menü

Szemkörnyékápolók - szemránckrémek

Szemkörnyékápoló kozmetikumaink magas hatóanyag-tartalommal bírnak, csupa olyan összetevőkkel, melyek segítenek felvenni a harcot a sötét karikákkal, duzzadt, táskás szemekkel, finom vonalakkal és szarkalábakkal, vagy kiszáradt, kipirosodott érzékeny bőrrel. Nyugtatják és célzott táplálást adnak a szem körüli érzékeny bőrnek.

Rendezés:

A szemkörnyéki érzékeny bőr különleges odafigyelést érdemel, hiszen a bőr sokkal vékonyabb és bizony itt jelennek meg az első ráncok is. Itt nincsenek faggyúmirigyek, ezért a szemkörnyék területe hajlamosabb a kiszáradásra, sőt sokkal érzékenyebb terület és könnyebben előfordulnak olyan elváltozások, mint a szem alatti duzzanatok, a bőr elszíneződése és rettegett szarkalábak. Erre a nagyon érzékeny területre érdemes kifejezetten erre a célra kifejlesztett szemkörnyékápolók, szemránckrémek közül választani, melyek az említett problémák ellen segítenek felvenni a harcot.

Általában akkor jelennek meg a szem alatti sötét karikák, ha keveset aludtunk, de a bőrhibák nemcsak azt jelezhetik, hogy kialvatlanok vagyunk, lehet genetikai oka (vékony szem körüli bőr), hajlam, esetleg allergia is. Gyakori probléma a szem alatt megjelenő duzzanat is, amit többnyire kialvatlanság vagy a túlzott kávé és sófogyasztás okozta vízvisszatartás okoz. Ebben az esetben válassz gyulladáscsökkentő összetevőkben, bőrnyugtató hatású szemkörnyékápolót. A szem alatti táskák elkerülése érdekében, a szemkörnyékápolón túl vess be még több anti-aging módszert, mint fényvédő vagy C-vitamin tartalmú kozmetikumok.

A hatóanyagban gazdag szemránckrémet érdemes inkább éjszakára felvinni a bőrre, így a hosszabb felszívódási idő alatt látványosan kisimul és regenerálódik. A legfontosabb, hogy mindenek előtt  igyál sok folyadékot, igyekezz eleget aludni és gondoskodj a megfelelő vitaminbevitelről! Igen, közhelynek tűnik, de működik! Ha azt gondolod ‘még nem vagyok ráncos, nem kell szemkörnyékápoló’, akkor tévedsz, elvégre megelőzni a problémát sokkal könnyebb és költséghatékonyabb, tehát a szemkörnyékápoló használatát időben el kell kezdeni! Fontos kiegészítő információ, hogy a helyes használat érdekében, krémezéskor a szemránc feletti területre is vigyél fel krémet, hiszen így tovább megőrizheted a rugalmasságát, ráadásul a szemránckrémed lifting hatása is így tud a leginkább megmutatkozni. Kimondottan a szemhéjra nem ajánlott felvinni a szemkörnyékápoló krémeket, mert az apró pórusok miatt az nem nem fog tudni beszívódni, ezért csak felgyülemlik. Kicsit feljebb, a szemcsont vonalára vidd fel a krémet, de ne vidd túl közel a szemedhez és a szempilládra még véletlenül se jusson, mert biztosan bele fogod pislogni a szemedbe és az irritációt okozhat.

Keresés