Bikouen japán shincha szálas zöld tea (100g)
A Bikouen japán shincha szálas zöld tea friss, füves illatjegyű, zsenge levelű, jellegzetesen ropogós ízű különleges és népszerű tea Japánban. Íze testes és édes, de fanyarnak és sósnak is mondható. A shincha szó szerint "új teát" jelent ( erre utal a neve is, első betakarítás április elejétől), ami a tavaszi tealevelek legelső szüretelésére utal, így rendkívül friss és gazdag ízvilággal rendelkezik. Ezáltal a legtöbb antioxidáns is ebben a teában található. Előnyei közé tartozik az antioxidánsokban gazdag összetétele, amely segít a szabadgyökök elleni küzdelemben. Javítja az emésztést, elősegíti a fogyást, csökkenti a stresszt és szabályozza a vérnyomást. Támogatja az immunrendszer működését és segít a szív-és érrendszeri megbetegedések kialakulásának megelőzésében. Kiszerelés: 100g Szállítási információk |
|
Átlagos értékelés: | Nem értékelt |
Szerezhető hűségpontok: | 0 |
|
Leírás és Paraméterek
A japán shincha tea jellemzői
A shincha tea a Camellia Sinensis leveléből készítik, amely napfényben nő a legjobban.
A Shincha tea a leggazdagabb tápanyagban és antioxidánsban a japán teák közül. A Bikouen japán szálas shincha zöld tea a legfrissebb zöld tealevélből készül, amelyet a tavaszi szezon során szüretelnek Japán legjobb teakertjeiben. Ez a frissesség garantálja a tea kivételes ízét és aromáját, valamint gazdag tápanyag- és antioxidáns-tartalmát.
A shincha tea íze testes és édes. Fanyarnak és sósnak mondható, de van némi édesség is a teában. A fanyarság a teában lévő katekinekből származik, az édes és sós ízek pedig a teaninnak köszönhetők. A shincha tea íze meglehetősen összetett, ezek a lágyabb és édesebb tónusok harcolnak ezekkel az enyhén fanyar jegyekkel. Ennek a teának minden kortyja egy kicsit más, és gazdagító ízélményhez vezet.
Mivel a Shincha leveleit kora tavasszal szedik, ez azt jelenti, hogy a Shincha mentes a peszticidektől. (növényvédő szerek)
A készítési folyamat során a frissen szedett leveleket gőzölik, majd hűtik hogy megőrizzék élénk színüket és gazdag aromájukat. A tealevelek aprólékos gördülése után megkapják a hosszú, vékony szálas teát, ami kiváló minőségét és egyedi karakterét adja.
A japán zöld tea kultúra hosszú múltra tekint vissza, a 9. század óta szerves része a japán életnek. A teakészítés művészete és a teaivás különleges helyet foglal el a japán kultúrában, hiszen a tea elkészítése és fogyasztása nem csupán egy egyszerű tevékenység, hanem egyfajta meditatív rituálé is Ma is fontos szerepet tölt be a japán társadalomban.
A japán shincha tea jótékony hatásai
- A shincha tea fogyasztása számos egészségügyi előnnyel jár.
- Gazdag antioxidánsokban,amelyek segíthetnek a testnek a szabadgyökök elleni küzdelemben, ezzel csökkentve a rák és a szívbetegségek kialakulásának kockázatát.
- A benne található katekinek ( növényi tápanyag, erős antioxidáns) javíthatják az immunrendszert és támogathatják a súlycsökkentést.
- A zöld tea az egyik legjobb zsírégető tea. A zöld tea hozzájárul az emésztőrendszerbe került zsírok lebontásához, serkenti az anyagcserét.
- A benne található koffein serkenti az anyagcserét, a szellemi teljesítőképességet és a koncentrációkésséget. Megelőzi a fáradtság érzetet.
- Ezenkívül a teában található L-theanin enyhítheti a stresszt és javíthatja a mentális éberséget.
- Javítja a szív- és érrendszeri egészséget, csökkenti a magas vérnyomást és a koleszterinszintet.
- Ezenkívül támogatja az immunrendszer működését.
- Segíthet a cukorbetegség megelőzésében.
A Bikouenről
Az 1872 óta a legmagasabb minőségű Uji matchára és japán zöld teára specializálódott Bikouen teaház a matcha szállítója a Honganji templomokba, és Ő a Yabunouchi School nagy teamestere, amely a chanoyu négy fő iskolája közül az egyik Kiotóban. A Bikouen Tea Shop által forgalmazott zöld tea kiváló minőségű Uji teát biztosít vásárlóinknak, kifejezetten az Uji teakertben termesztett, első osztályú tealeveleket használnak fel.
A Japán és Kínai Zöld Tea Különbségei
Bár mind a japán, mind a kínai zöld tea népszerű és egészséges ital, a két tea között számos eltérés van.
Míg a japán zöld teákat árnyék alatt termesztik és gőzölik, addig a kínai zöld teákat többnyire napfényben nevelik, és hőkezeléssel (például wokban pirítással) szárítják.
Ez a feldolgozási különbség határozza meg a japán és a kínai zöld tea ízét, illatát és színét is.
A párolás miatt a japán zöld tea íze friss, édes és kissé füves, míg a kínai zöld tea íze általában erősebb, édeskés és gyakran kissé kesernyés. A japán zöld teák élénkebb zöld színűek, míg a kínai zöld teák inkább sárgászöld árnyalatot mutatnak. Az illatok terén a japán zöld teák virágosabbak, zamatosabbak és frissebbek, míg a kínai zöld teák sokszor füstösebbek és földesebbek.
Elkészítés
Mint sok teafajtának, a zöld teának is számos elkészítési módja van. Az eredmény a tea erejében és ízében mutatkozik meg.
Az általunk javasolt elkészítési mód ehhez a teához: 1 teáskanál teafű, 2 dl 65 fokos vízzel, egy perces áztatással. Felöntések száma: 2-3.
Ha az így kapott tea számodra nem elés ízes, akkor érdemes kísérletezni a teafű mennyiségével vagy az áztatás hosszával. Minél langyosabb a víz, annál édeskésebb és komplexebb ízek jönnek ki a teából.
A Bikouen javaslata: 6 g keverékhez adjunk 75 C fokos 150 ml vizet és 30-40 másodpercig áztassuk.
Felöntések száma: 2.
Kiszerelés:
100g szálas teafű (nem filteres)
Tárolás:
Felbontás után pár héten belül fogyasszuk el. Minden lezárás előtt, a lehető legtöbb levegőt préseljük ki kézzel a csomagolásból. Száraz, hűvös helyen tárolandó.