Menü

Buborékot – ne csak a pezsgőbe! Teázás sok-sok buborékkal tajvani módra

Lázár Mimi
2016. 01. 08. 08:10:56

tajvani buboréktea

A buborékteát Tajvanban találták ki, még a ’80-as években. Egy japán reality-show hatására terjedt el Kelet-Ázsia-szerte. A forró tajvani éjszakában jól jött egy kis hűsítő: a teakedvelő tajvaniak nemcsak tört jéggel hűtötték kedvenc italukat, de egzotikus gyümölcsök (licsi, ananász, mangó) pépjét, tejet, valamint gyümölcs-szirupot kevertek bele, majd jól összerázták. A rázás során tejes hab, kisebb-nagyobb buborékok képződtek az ital tetején, innen ered az elnevezés.

A vállalkozó kedvűek később – gumicukor ízű és állagú - tápiókagyöngyöket adtak hozzá, melyek lesüllyedtek az ital mélyére, ezzel növelve a buborék-hatást.

 

Készíts otthon tajvani buborékteát!

 

Hozzávalók (4 főre): 160 g tápiókagyöngy (bioboltokban könnyűszerrel hozzáférhető), 4 dl lehűtött fekete, zöld vagy oolong tea (ki mit szeret), 4 dl tej, jégkocka, cukorszirup/ méz ízlés szerint.

Elkészítés:

  1. A tápiókagyöngyöt bő fél liter forrásban lévő vízhez adjuk, majd fél órát főzzük. Miután levettük a tűzről az edényt, még fél órát fedő alatt puhulni hagyjuk a gyöngyöket. Ezután leszűrjük azokat és hideg vízzel jól átöblítjük.

  2. Csinos koktélpoharakba kanalazzuk a megfőzött, lehűtött tápiókagyöngyöket. A teát, a tejet, a jeget és a cukorszirupot egy shakerben jól összerázzuk és a poharakban elosztjuk.

  3. Tetszés szerint adhatunk hozzá különböző feltéteket: gyümölcs-szirupot, gyümölcsöt, ízesített kókusz-zselét, fagylaltot, amit csak szeretnénk. Vastag szívószállal, hidegen vagy éppenséggel melegen élvezzük!

 

Aki nem elégszik meg az édes-jeges-buborékos finomsággal és bódítóbb hatásra vágyik, kipróbálhatja az alkoholos verziót, így a buli vidámság garantált lesz!


Csatlakozz a több mint 7.000 tudatos nőhöz, aki egyedi ajánlatokban részesül és elsőként értesül akcióinkról, újdonságainkról, hetente frissülő szakértői cikkeinkről. 

 

Keresés