Menü

Előzd meg a foltokat, azaz a bőrgyógyász tanácsai az okos szépségápoláshoz

Előzd meg a foltokat, azaz a bőrgyógyász tanácsai az okos szépségápoláshoz

Van, aki szereti a szeplőit, és van aki nem, de sohasem találkoztunk még olyannal, aki arra gyúrt volna, hogy minél foltosabb legyen a bőre, sőt… Sokat költünk rá, hogy megmaradjon a bőrünk fiatalos és üde egységessége, és elkerüljük az öregítő hatású foltokat.

Mit tehetsz azért, hogy elkerüld a foltokat? A legjobb olyasvalakit megkérdezni, aki szakértő a témában. Mi Dr. Szabó Olga lézerspecialista bőrgyógyásznak tettük fel kérdéseinket, aki a lézerkezelései mellett Neogence kozmetikumokat használ az eredmény fokozása érdekében.

El lehet halványítani a májfoltokat, pigmentfoltokat?

  • Igen, el lehet. A trükk inkább az, hogy ne térjenek vissza. Télen könnyebb a dolgunk. Ha halványítani szeretnénk, de aztán február március környékén elkezdenek újra előjönni. Lézeres kezeléssel azonnali eredményekre számíthatunk, de folthalványító kozmetikumokkal otthon is eltüntethetőek.

Rendszeresen használt folthalványító kozmetikumokkal és fényvédelemmel vissza lehet állítani az egységes bőrképet?

  • Ez attól is függ, hogy mitől jöttek ki a foltok. Sokkal nehezebb dolga van annak, akinek például a hormonális változások hozták jobban elő a foltokat. A napvédelemnél is fontos megjegyezni, hogy nem csak napozás előtt kell használni, de bármikor, amikor levegőre megyünk, vagy akár autót vezetünk, azaz valóban védelmet kell, hogy kapjon a bőr a napsugárzástól. A folthalványító és fehérítő készítmények egy másik oldalról akadályozzák meg a foltok kiújulását: nem engedik a melanint újratermelődni. Így a széles spektrumú napvédő és egy jó folthalványító együtt segít megakadályozni a foltok kiújulását és növekedését.

Mik a tapasztalok a Neogence C-vitaminos folthalványító szérummal és a folthalványító maszkokkal?

  • Neogence C-vitaminos folthalványító szérum jól működik a betegeimnél. Volt, ahol lézerezésre sem volt szükség. Olyan páciensem is van, aki imád napozni, a szérummal és a maszkokkal tartja kordában a foltjait. Neki nem tűnnek el teljesen, mert rengeteget van napon, de ugyanakkor lényegesebb jobb állapotban van a bőre, halványabbak a foltjai, mint a maszkok és a szérum nélkül lenne. Mindig újravásárolja őket.
  • Sokszor ajánlom lézerezés után is a szérumot, de gyakran már a lézerezés előtt elkezdik használni a pácienseim. Nagyon sok a pozitív visszajelzés, és a visszatérő vásárló, mert működik neki. Ugyanakkor nagyon könnyű és a zsírháztartást is egyensúlyba hozza, ettől még nagyon szerethető is.

Mit érdemes tudni a pigmentfolt eltávolító lézerkezelésről?

  • A lézerkezelés fájdalommentes, gyors, hatékony és biztonságos módszert kínál a zavaró pigmentfoltok eltüntetésére. Nem okoz sebet, hegeket és színeltérést bőrén és a pigmentfoltok már az első kezelést követően látványosan világosodnak, tehát azonnali az eredmény. Emellett a bőr feszesebbé, bársonyosabbá, finomabb textúrjájúvá válik, a pórusok összehúzódnak, a felszíni ráncok kisimulnak. A pigmentfolt eltávolító lézerkezelésekről a Dermalux oldalán talál minden információt.

Nyáron használhatjuk a C-vitaminos termékeket, nem lesz érzékenyebb tőle a bőr?

  • Nyugodtan lehet nyáron is használni a Neogence C-vitaminos bőrragyogásfokozó termékcsaládot, de ilyenkor a következetesség nagyon fontos, és persze nem lesz annyira hirtelen látványos a hatás, mint az őszi halványításnál, de érdemes kitartani.

Ezen kívül mit tehetünk még a foltok ellen?

  • Fontos az immunrendszer karbantartása. A sok C-vitamin például belsőleg is segít megtámogatni a bőr védekezőképességét. Ha kozmetikai beavatkozás történt, ne menjünk közvetlenül napra. Sokaknál például azért vannak foltok az ajkak fölött, mert bajuszgyanta után túl korán érte a bőrt a nap. Ehhez még napozni sem kell.

Mit tehetünk, ha már kiterjedt, és sűrű foltjaink vannak?

  • A lézer az egyik legjobb megoldás, mert a pigmentszemcsékben nyelődik el, és szétrobbantja őket. Így a nagy pigmentszemcsékből kicsi lesz, azokat pedig bekapják a falósejtek, és eltakarítják onnan. Ilyenkor is ajánlom a Neogence C-vitaminos szérumot, a fényvédővel ellátott folthalványító krémet és a maszkokat a betegeimnek az utókezeléshez.

 

 


Csatlakozz a több mint 7.000 tudatos nőhöz, aki egyedi ajánlatokban részesül és elsőként értesül akcióinkról, újdonságainkról, hetente frissülő szakértői cikkeinkről. 

 

Keresés