Menü

Milyen színű korrektorra van igazából szükséged?

Milyen színű korrektorra van igazából szükséged? Hogyan válaszd ki a megfelelő tónust, ha tényleg el akarod rejteni a bőrhibákat?

Még egészen tíz évvel ezelőttig is élt az a nézet, hogy az a jó korrektor, ami egy árnyalattal világosabb a bőr színénél, hiszen a bőrhibák sötétek, és a világosabb korrektor majd a fedőhatásával együtt jól ellensúlyozza majd azt. Ez viszont sajnos nem mindig történt így. Aztán egyre inkább kezdtek elterjedni a különböző színes korrektorok. Zöldek, lilák, sárgák, narancsok, lazacok…

Szeretnéd tudni, melyik árnyalat mire való, és hogyan tudod kihozni a legjobbat a színes korrektorokból?

A színes korrektorok elve nagyon egyszerű. Ha azt az árnyalatot viszed fel a foltra vagy bőrhibára, ami a színkörön az ellenkező oldalon van, akkor az képes a leginkább semlegesíteni a foltot.

A narancs és a lazac:

Legtöbbször a karikák semlegesítésére használjuk őket. A legtöbb embernek kékes vagy lilás karikái vannak. A narancs pont a kékkel szemben van a színkörön, a lila pedig a sárgával szemben. Azaz kezdd azzal, hogy alaposan megvizsgálod a karikáidat! Minél kékebbek, annál inkább a narancs irányába érdemes menned. Minél lilábbak, annál inkább a sárga felé.

A Solone kétszínű korrektora ennél még tovább megy, és úgy állították össze, hogy Te keverhesd ki az ideális árnyalatot. Még a megfelelő arányt is megmondták hozzá. Az egyik oldalon egy vanília színű korrektor van (világosít és üdít). A másik oldalon pedig korall, (semlegesíti a kékes-lilás tónusokat).

TIPP:

  • Ha pirosas/lilás a karikád, akkor 5 rész vanília és egy rész korall lesz a befutó.
  • Ha kékes/lilás, akkor két rész vaníliához egy rész korall a jó arány.
  • Ha kékes/zöld, akkor 1 rész vanília és egy rész korall kell a megfelelő fedőhatáshoz.

Újdonság a Solone korrektor palettája, amely három, egymással harmonizáló színt tartalmaz, ráadásul mindegyik hosszantartó és maximálisan elfedi a bőr elszíneződéseit. A cél ezúttal is az, hogy legyen bármilyen a bőrtónusod, kikeverhesd hozzá a megfelelő árnyalatot, akár az arc eltérő területeire is. 

Reméljük, hogy ezzel a néhány tippel tudtunk segíteni és mostantól könnyebb lesz a korrektorok használata! Ha továbbra is bizonytalan vagy, esetleg segíthetünk még valamiben, akkor keress minket bátran!


Csatlakozz a több mint 7.000 tudatos nőhöz, aki egyedi ajánlatokban részesül és elsőként értesül akcióinkról, újdonságainkról, hetente frissülő szakértői cikkeinkről. 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Smink

Keresés