Menü

Bőrápolás hialuronsavas krémmel hatékonyan

Bőrápolás hialuronsavas krémmel hatékonyan

Napjainkban már szinte minden második reklámban hallhatod, vagy olvashatod, hogy a hialuronsav és a hialuronsavas krémek áldásos hatással vannak a bőrre. De vajon azt is tudod, hogy miben rejlik ez a képessége és hogyan képes hatékonyan közreműködni az arcápolásban? Cikkünkben most a hialuronsav különleges hatását járjuk körbe, hogy te is jobban megismerhesd ezt a kivételes anyagot.

A legtöbb esetben ezt az összetevőt a ráncokra kifejlesztett, vagy épp azok megelőzésére szolgáló hialuronsavas krémekben találhatod meg. Ez nem véletlen, mivel vízmegkötő képességének hála hatékonyan képes szembeszállni az öregedés folyamatának eredményeivel. De előbb lássuk, mi is az a hialuronsav tulajdonképpen!

 

A hialuronsavas kozmetikum a vízmegkötés nagymestere

 

A hialuronsav egy különleges, zselészerű cukormolekula, amely az emberi szervezetben is megtalálható. A test minden szövetében felfedezhető, a feladata pedig az, hogy megtartsa a különböző szervek nedvességét. A krémekben fellelhető hialuronsav ezt a képességet hivatott fokozni a bőrben, ami így ellenállóbbá válik az öregedéssel szemben.

A különlegessége nem is ebben a víztartásban van egyébként, hanem abban, hogy a saját súlyának akár ezerszeresét is képes megkötni. Ennek köszönhetően kitölti az üres, hiányos területeket. Ezt az áldásos hatást egyébként nem csak a bőrben képes kifejteni, de a hajon és az ízületekben is, ha gondoskodsz a kellő mértékű bevitelről.

Jól olvastad, a hialuronsav nem csak a krémekben található meg, hanem élelmiszerekben is! A szójában és a tofuban például meglehetősen nagy mennyiségben fordul elő, így akik ezeket az ételeket fogyasztják, azoknak a teste képes megtartani fiatalos lendületét. Ám nem csak a víz megtartásában jeleskedik a cukormolekula.

Amellett, hogy képes visszaadni a bőr rugalmasságát, a kollagén termelődését is élénkíti. Antibakteriális és gyulladásgátló hatása is van, valamint nedvesen tartja a szemet. Ez utóbbi kiemelt jelentőségű, hiszen a nedvességtartalom kulcsfontosságú a szem egészségéhez.

Itt pedig még többet olvashatsz a hialuronsav hatásairól, bőrön végzett kísérletekről. (angol nyelvű)

Hialuronsavas krémek a szépségápolásban

 

Vízmegkötő képességének hála hatékonyan alkalmazhatod a hialuronsavas krémeket a vízhiányos tünetek kezelésében. Meglehet, te is találkoztál már azzal a bosszantó jelenséggel, amikor felkened az új alapozódat, az viszont hámlás jeleit mutatja. Ez a cseppet sem esztétikus jelenség a vízhiányos bőr egyik klasszikus tünete.

A vízhiány egyik nagy problémája, hogy egyenes utat jelent a ráncokhoz. A szarkalábak és nevetőráncok ugyanis nem feltétlenül csak idős korban jelenhetnek meg. Figyeld csak meg, ha egy stresszesebb időszakban kevesebb időd jut magadra és a pihenésre, a szem alatti táskákkal együtt megjelennek a szarkalábak is, amelyek eddig nem voltak ott.

A korral a bőr saját vízmegkötő képessége csökken. Ezért neked kell gondoskodnod ennek pótlásáról hidratáló krémekkel. Emellett természetesen az sem hátrány, ha egészségesen is étkezel, hiszen annak, amit a szervezetbe beviszel, jelentős hatása van a megjelenésedre – és nem csak a súlyodra.

Hialuronsavas krémet tehát nem csak akkor érdemes használnod, ha már az első nem kívánatos ráncaid megjelentek. Ha a bőröd hajlamos a kiszáradásra, vagy csak szeretnéd megelőzni az öregedés korai jeleit, akkor eredményesen alkalmazhatod majd az arcápolási rutinodban. Részletesen is írtunk az extra száraz bőrre való legjobb bőrápolási rutinról, a szakértői cikkünket itt olvashatod el.

 

Milyen hialuronsavas kozmetikumok vannak?

 

Több módon is beépítheted a bőrápolási rutinodba a hialuronsavat, nem feltétlenül csak krémekben találod meg:

  • hialuronsavas lotion/tonik: Könnyed, folyékony, vizes állagú elő-hidratáló kozmetikumok.
  • hialuronsavas eszencia/szérum: Könnyed, lehet folyékony vagy kicsit géles állagú is, fokozzák a bőr vízmegtartó képességét, segítik a belső hidratációt.
  • hialuronsavas krém: Hidratáló krémek, melyek hialuronsav tartalmuknak köszönhetően segítenek leküzdeni a bőrszárazságot, vízhiányt és feltöltik a ráncokat.
  • hialuronsavas fátyolmaszk: 20 perces gyorssegély a kiszáradt bőrnek, melyekkel alkalomszerűen tudsz javítani a bőröd állapotán.
  • hialuronsavas éjszakai maszk: Éjszakára felkenhető gél maszkok, melyek pihenő üzemmódba kapcsolják a bőröd, és ápolják, feltöltik a bőrt miközben alszol.

Ha még nem találtad meg a mindennapjaid legjobb arcápolóját, tekintsd meg kínálatunkat! Krémjeink széles választékában hialuronsavas darabokat is találhatsz, amelyek segítenek majd megóvni a bőrödet a kiszáradástól és annak kellemetlen tüneteitől. Gondoskodj a bőrödről minden nap, hogy az mindig egészségesen és hibátlanul ragyoghasson!


Csatlakozz a több mint 7.000 tudatos nőhöz, aki egyedi ajánlatokban részesül és elsőként értesül akcióinkról, újdonságainkról, hetente frissülő szakértői cikkeinkről. 

 

Keresés