Menü

Eszencia a bőrápolásban

Ázsiában az egyik legnagyobb büszkeség az, ha valakinek szép a bőre. Nem csupán azért, mert gyönyörű, feszes, tömött, sima és ragyogó, hanem mert azt jelzi, hogy a „tulajdonosa” nagy figyelemmel gondoskodik róla, ápolja, és megad neki mindent. Ezt a következetes törődést értékelik olyan nagyra. És ha megkérdezed, hogy melyik az a bőrápolási lépés, amit sohasem hagyna ki, akkor valószínűleg azt válaszolná, hogy az eszencia (és valószínűleg hozzátenné, hogy azért nem élet az élet tisztítás és napvédelem nélkül).

A távol-keleti bőrápolásban ugyanis az eszencia mindennek az alapja.

Ahogy azt a nevéből is sejtheted, az eszencia hatóanyagokban kiemelten gazdag, és akár egyetlen cseppje is az energia és feltöltődés forrása.
Ha azt gondolod, hogy akkor itt most valami sűrű, mindennel telezsúfolt krémről van szó, akkor meg fogsz lepődni. Az eszencia könnyed, folyékony, és gyakran valóban elég belőle egyetlen csepp az egész arcodra ahhoz, hogy a bőröd akár pár perc alatt frissebb, üdébb és feszesebb legyen.

Mikor használd az eszenciát, ha a legjobb eredményt akarod elérni?

Valóban nem mindegy, hogy ezt a szupererőt mikor adod a bőrödnek. Habár bármikor hasznos lehet, a jótékony hatását akkor tudja a legjobban kifejteni, ha akkor adod a bőrödnek, amikor az a leginkább befogadó, és a legmélyebbre tudja engedni a hatóanyagbombát. Ez pedig az arctisztítás utáni első tápláló lépés.
Ilyenkor már minden elhalt hámsejtet, szennyeződést, felesleges zsírt eltávolítottál a bőrödről, és az, amit most viszel fel, lesz a táplálás és feltöltődés alapja lesz. Pontosan ezért olyan hatékony, ha ilyenkor az eszencia koncentrált erejét tudod a bőrödbe juttatni. Semmi nem akadályozza az ideális felszívódást.

Elég lehet az eszencia önmagában a bőrödnek?

Kicsit olyan ez, mintha azt kérdeznéd, hogy az már ház-e, ha az alapok készen vannak. Nincsen ház  stabil, megbízható alap nélkül, ugyanakkor az alap önmagában még nem az egész ház.
Amíg az eszencia egy hatóanyagbomba, addig a szérumok és a maszkok speciális problémákra nyújtanak megoldást, a hidratáló pedig megvéd, körbeölel, gondoskodik a bőröd optimális nedvességszintjéről.

Milyen eszenciát válassz magadnak?

Mivel az eszencia az, amit a bőröd a legjobban tud hasznosítani, olyat érdemes választanod, amit számodra a bőrápolás alapja lehet. Ha alapvetően „csak” fel szeretnéd tölteni a bőrödet és a barázdákat, mélyen hidratálnád, akkor egy olyan hialuronsavas eszencia, mint a Neogence hialuronsavas hidratáló eszenciája tökéletes választás lehet, illetve a NARÜKO 1000 molekulás eszenciáját ajánljuk még jó szívvel. 

Kortól függetlenül, sokan küzdünk tág pórusokkal és túlzott faggyútermeléssel, ebben az esetben a NARÜKO Vörös árpás eszencia lehet jó választás, hiszen kontrollálja a túlzott olajtermelést, ezzel együtt bár megakadályozza a bőr kifényesedését, hidratáló hatással bír. 

Ha a bőröd hajlamos arra, hogy fáradtabb vagy fakóbb legyen, esetleg hajlamos vagy az ödémákra, akkor egy olyan üde és revitalizáló eszencia, mint a Neogence bőrelőkészítő kétfázisú eszencia azonnal energiát ad és kisimít.

Amikor pedig a bőröd extra száraz, akkor a tiszta, természetes olajakat tartalmazó Neogence bőrfiatalító és feszesítő arcolajjal helyreállíthatod az egyensúlyát, és selymes tapintásúvá teheted a húzódó, hámló, szomjas bőrödet.

Tartalomhoz tartozó címkék: Arcápolási alapok

Keresés