Menü

Hatásos tippek a pórusaid csökkentésére

Hatásos tippek a pórusaid csökkentésére

Finom bőrkép tudatos, következetes, gyengéd bőrápolással

Amikor a gyönyörű, hibátlan bőrre gondolunk, a pórusokra valamiért nem szeretünk fókuszálni. Azt akarjuk, hogy a bőrünk egyöntetű szépsége, a vonásaink, a szemünk ragyogása uralják a képet. Az egyik leggyakoribb panasz a bőrre a pórusok nagysága szokott lenni. Habár a pórusainkat nem tudjuk eltüntetni, mégis otthon is nagyon sokat tehetünk a méretük csökkentésért, a pórusok összehúzásáért, ha türelmesek vagyunk, és odafigyelünk pár dologra.

Mitől tágul ki a pórus?

Az egyik legfőbb ok az, hogy a bőrön lévő olajtöbblet az elhalt hámsejtekkel és esetleg szennyeződésekkel együtt beszivárog a pórusokba, kitölti azokat, majd elkezdi folyamatosan nyomni a pórusok falát, amiért idővel gyengülni kezd a fal. Úgy érdemes elképzelni, mint egy gumit, amit ha túl sokszor nyújtanak, egy idő után már nem áll vissza az eredeti állapotára. A hormonális változások és a napfény szintén tovább gyengítik idővel a pórusok belső falának rugalmasságát.

Mit tehetsz a pórusok méretének csökkentéséért?

Mint ahogy a bőrápolásban ez gyakran elhangzik, ebben az esetben is a megelőzés a kulcs. Minél inkább odafigyelsz arra, hogy a pórusaid ne legyenek túltelítettek, annál tovább megőrizheted a „feszességüket”. Azaz ha vigyázol a „gumira” és nem nyújtogatod sokat, tovább lesz rugalmas. Emellett a következetes ápolással a tág pórusok méretét is tudod javítani, ebben segítenek a pórusösszehúzó hatóanyagok és a hámlasztók (AHA, BHA), melyek a bőr felszínén és a pórusok belsejében oldják fel az ottragadt szennyeződéseket

Azaz a következőket érdemes beépítened a bőrápolásba:

1. Gyengéd de hatékony arctisztító

Póruscsökkentésnél az alaposság az egyik legfontosabb követelmény, de mindenképpen olyan arctisztítót használj, ami nem szárítja ki a bőrödet. Annak ellenére, hogy a túlzott olajtermelés a gond, a szárító hatású kozmetikumok még több olaj termelésére buzdítják a bőrödet. A NARÜKO vörös árpás pórusösszehúzó arclemosó habunk még krémmánián is szerepelt egy cikkben, szuper véleményeket kapunk róla, érdemes megnézni.

 

2. Mélytisztítás és póruscsökkentés

Amikor egy speciális problémával nézünk szembe, először egy szérumot érdemes nézni, ami a kedvenc bőrápolási rutinunkat pontosan azzal egészíti, ami a megoldást szolgáltatja. Azaz hatékonyabb egy specifikus kiegészítő termék, amit pórusösszehúzásra terveztek, mintha olyan hidratálót keresel, ami talán erre is jó, hiszen sokkal koncentráltabban érkezik a segítség.

Egy olyan szérum, mint a Neogence mitesszer- és pórusösszehúzó szérum, ami nem szárít, de mélyen tisztítja a pórusokat az egyik legfőbb szövetségesed lehet. Eltávolítja az elhalt hámsejteket, ezzel is regenerálja és karban tartja a bőrt. Szabályozza a faggyútermelést, és mélyen tisztítja a pórusokat, azaz egyszerre segít abban, hogy ne nyomja semmi a pórusok belső falát, ugyanakkor segít rugalmasan tartani azokat.

3. Távolítsd el a felesleges olajat a bőrről

Hetente legalább kétszer használj olyan maszkot, ami segít felszívni a bőrön lévő szennyeződéseket, miközben nem szárítja ki azt. Így mentesíted a bőrödet egy csomó munkától, miközben újabb lépést teszel a kiegyensúlyozása és a póruscsökkentés felé. Lehet ez agyagos maszk, gélmaszk, esetleg fátyolmaszk, továbbra is a lényeg a bőr kiszárítása nélküli ápoláson van.
Napközben is itasd fel a felesleges olajat a bőrödről. Ha éppen más nincs kéznél, akkor akár egy papírtörlővel, szalvétával vagy kozmetikai kendővel finoman nyomkodd át a bőröd (mindig új, tiszta részt használva a pattanások elkerülése érdekében). Ne dörzsölgesd, bőven elég az a kis nyomás. A pórusaid megköszönik, ha gyengéd vagy a bőrödhöz, mert bizony dörzsöléssel is megsértheted a pórusaid falának rugalmasságát.

 

4. Válassz könnyű, olajmentes kozmetikumokat

Ha csak egyvalamit viszel magaddal ebből a a cikkből, akkor a gyorsan felszívódó, könnyed konzisztenciájú hidratáló használata legyen az. Nem csupán olajmentesnek kell lennie, hanem hidratálónak is, hogy helyreállítsa a bőröd egyensúlyát és semmiképp ne legyen szárító hatású, hiszen az extra olajtermelésre ösztönzi a bőröd. Ha a bőröd a legjobb hidratálást kapja, nem termel annyi extra olajat, és az arcod igazán hálás lesz érte.

Ha ezt még rendszeresen egy gél maszkkal vagy fátyolmaszkkal is kiegészíted, sokat tettél azért, hogy a bőröd a legjobb formában legyen.

 

5. A mattító primer segít

Ha eddig azt hitted, hogy a primer csak alapozó előtt használható, akkor most meg fogsz lepődni. A primereket azért hozták létre, hogy a bőr a lehető legjobb állapotban legyen a smink felvitele előtt. Ha nem viszel fel alapozót akkor is sokat segít a bőröd állapotán, ami csak később fényesedik át, mert leköti a felesleges olajat. Emiatt a pórusaid fellélegezhetnek kicsit. Mit javasolunk? A Neogence hialuronsavas hidratáló mattító primerét.

 

+1 Keresd a pórusösszehúzó hatóanyagokat

Célzott problémára válassz célzott ápolást és keresd a legjobb hatóanyagokat hozzá. Míg ha hidratálni szeretnél akkor a hialuronsav lesz a legjobb barátod, póruscsökkentés esetében komplex megoldásban gondolkozz. Hámlasztókkal tisztítsd ki belülről a pórusok falát, bőrvitalizáló hatóanyagokkal pedig a pórus belső falának a feszességét is javíthatod.

  • AHA hámlasztók: a bőr felső elhalt hámrétegét távolítják el, így ezekből kevesebb fog bejutni a pórusok belsejébe
  • BHA hámlasztók: belülről tisztítják ki a pórust, így az össze tud húzódni
  • Faggyútermelést csökkentő hatóanyagok: figyelj arra, hogy a faggyútermelés szabályozása mellett ne szárítsák a bőrt

Amikor a pórusaidat szeretnéd csökkenteni, a türelem, a következetesség és a gyengédség a legfontosabb, a javulást pedig folyamatosan látni fogod.


Csatlakozz a több mint 7.000 tudatos nőhöz, aki egyedi ajánlatokban részesül és elsőként értesül akcióinkról, újdonságainkról, hetente frissülő szakértői cikkeinkről. 

 

Keresés