Menü

Hatásos tippek a pórusaid csökkentésére

László Viktória - sminkkel.com
2015. 10. 08. 19:30:14
Hatásos tippek a pórusaid csökkentésére

Finom bőrkép tudatos, következetes, gyengéd bőrápolással

Amikor a gyönyörű, hibátlan bőrre gondolunk, a pórusokra valamiért nem szeretünk fókuszálni. Azt akarjuk, hogy a bőrünk egyöntetű szépsége, a vonásaink, a szemünk ragyogása uralják a képet. Az egyik leggyakoribb panasz a bőrre a pórusok nagysága szokott lenni.

Habár a pórusainkat nem tudjuk eltüntetni, mégis otthon is nagyon sokat tehetünk a méretük csökkentésért, ha türelmesek vagyunk, és odafigyelünk pár dologra.

 

Mitől tágul ki a pórus?

Az egyik legfőbb ok az, hogy a bőrön lévő olajtöbblet az elhalt hámsejtekkel és esetleg szennyeződésekkel együtt beszivárog a pórusokba, kitölti azokat, majd elkezdi folyamatosan nyomni a pórusok falát, amiért idővel gyengülni kezd a fal. Úgy érdemes elképzelni, mint egy gumit, amit ha túl sokszor nyújtanak, egy idő után már nem pattan vissza. A hormonális változások és a napfény szintén tovább gyengítik idővel a pórusok belső falának rugalmasságát.

 

Mit tehetsz a pórusok méretének csökkentéséért?

Mint ahogy a bőrápolásban ez gyakran elhangzik, ebben az esetben is a megelőzés a kulcs. Minél inkább odafigyelsz arra, hogy a pórusaid ne legyenek túltelítettek, annál tovább megőrizheted a „feszességüket”. Azaz ha vigyázol a „gumira” és nem nyújtogatod sokat, tovább lesz rugalmas:

Azaz a következőket érdemes beépítened a bőrápolásba:

 

1. Tisztítás, tisztítás, tisztítás… de gyengéden

Azaz az alaposság követelmény, de mindenképpen olyan arctisztítót használj, ami nem szárítja ki a bőrödet. Annak ellenére, hogy a túlzott olajtermelés a gond, a szárító hatású kozmetikumok még több olaj termelésére buzdítják a bőrödet.

 

2. Mélytisztítás… még mindig gyengéden

Amikor egy speciális problémával nézünk szembe, először egy szérumot érdemes nézni, ami a kedvenc bőrápolási rutinunkat pontosan azzal egészíti, ami a megoldást szolgáltatja. Azaz hatékonyabb lehet egy specifikus kiegészítő termék, amit a pórusok összehúzására terveztek, mintha olyan hidratálót keresel, ami talán erre is jó, hiszen sokkal koncentráltabban érkezik a segítség.

Egy olyan szérum, mint a Neogence pórusösszehúzó szérum, ami nem szárít, de mélyen tisztítja a pórusokat az egyik legfőbb szövetségesed lehet. Eltávolítja az elhalt hámsejteket, ezzel is regenerálja és karban tartja a bőrt. Szabályozza a faggyútermelést, és mélyen tisztítja a pórusokat, azaz egyszerre segít abban, hogy ne nyomja semmi a pórusok belső falát, ugyanakkor segít rugalmasan tartani azokat.

 

3. Távolítsd el a felesleges olajat a bőrről

Hetente legalább kétszer használj olyan maszkot, mint például a Neogence pórus mélytisztító maszk, ami segít felszívni a bőrön lévő szennyeződéseket, miközben nem szárítja ki azt. Így mentesíted a bőrödet egy csomó munkától, miközben újabb lépést teszel a kiegyensúlyozása felé.

 

4. Válassz könnyű, olajmentes kozmetikumokat

Ha csak egyvalamit viszel magaddal ebből a a cikkből, akkor a gyorsan felszívódó, könnyed konzisztenciájú hidratáló használata legyen az. Nem csupán olajmentesnek kell lennie, hanem hidratálónak is, hogy helyreállítsa a bőröd egyensúlyát. Olyan hidratálót javaslunk, mint amilyen a Neogence hialuronsavas hidratáló fluid. Ha a bőröd a legjobb hidratálást kapja, nem termel annyi extra olajat, és az arcod igazán hálás lesz érte.

Ha ezt még rendszeresen egy gél maszkkal is kiegészíted, sokat tettél azért, hogy a bőröd a kiegyensúlyozott legyen.

 

5. A mattító primer segít

Ha eddig azt hitted, hogy a primer csak alapozó előtt használható, akkor most meg fogsz lepődni. A primereket azért hozták létre, hogy a bőr a lehető legjobb állapotban legyen a smink felvitele előtt. Ha nem viszel fel alapozót (vagy akár BB krémet) utána)akkor is sokat segít a bőröd állapotán, ami csak később fényesedik át, mert leköti a felesleges olajat. Emiatt a pórusaid fellélegezhetnek kicsit. Mit javasolunk? A Neogence hialuronsavas hidratáló mattító primerét.

 

+1 Ha kell, napközben is itasd fel a felesleges olajat

Ha éppen más nincs kéznél, akkor akár egy papírtörlővel, szalvétával vagy kozmetikai kendővel finoman nyomkodd át a bőröd (mindig új, tiszta részt használva a pattanások elkerülése érdekében). Ne dörzsölgesd, bőven elég az a kis nyomás. A pórusaid megköszönik, ha gyengéd vagy a bőrödhöz, mert bizony dörzsöléssel is megsértheted a pórusaid falának rugalmasságát.

 

Amikor a pórusaidat szeretnéd csökkenteni, a türelem, a következetesség és a gyengédség a legfontosabb kulcsszavak.

Keresés