Menü

Hogyan használd ki a rétegező bőrápolás előnyeit gyorsan és egyszerűen

Hogyan használd ki a rétegező bőrápolás előnyeit gyorsan és egyszerűen

Tudjuk, hogy mennyire értékes az időd, és közben szeretnél egészséges és természetesen szép bőrt is. Összefoglaltuk neked a tudnivalókat, hogy egyedi és jól működő bőrápolási rutint alakíthass ki magadnak, úgy, hogy közben ne menjen rá a fél életed.

 

Biztosan te is hallottad, hogy ódákat zengenek a rétegező koreai vagy ázsiai bőrápolás hatékonyságáról. Teljesen jogosan, hiszen a rétegező bőrápolással eredményesen kezelheted a bőrproblémákat, és mindig éppen azt tudod adni a bőrödnek, amire szüksége van.

Mi a rétegező bőrápolás lényege?

A bőrödnek változóak az igényei. Attól függően, hogy éppen mennyi vizet ittál, mit ettél, mennyit aludtál, mennyit idegeskedtél, milyen volt a hőmérséklet, mi ért az arcodhoz, mindig másra van éppen szüksége. Amikor egyetlen krémet használsz, akkor a bőröd mindig ugyanazt kapja. Lehet, hogy valamikor ez tökéletes. Máskor lehet, hogy kevés a bőrödnek. Vagy éppen sok…

Mintha mondjuk minden nap rántott húst ennél. Van, amikor az elég és jó, de megkapsz tőle minden vitamint és tápanyagot?

Ezzel szemben, amikor a bőröd igényei szerint adod meg neki a táplálást és olyan sorrendben, ahogy az neki a legjobb, nem terheled túl, mégis megadhatod neki mindazt, amitől kiegyensúlyozott és egészséges lehet, és amitől tényleg jó lesz a bőrödben lenni. Csupa olyan kozmetikumot válassz, amitől tudod, hogy megadják, amire szükséged van, anélkül, hogy elnehezítenék.

 

És persze jogos a kérdés, hogy akkor most több lépésre lesz szükséged?

Igen, a rétegező bőrápolás több lépés, és több termék is. De mielőtt megijednél, ez nem azt jelenti, hogy minden reggel és este órákat kell töltened a tükör előtt. Vagy hogy rengeteg krémet kell használnod. A rétegező bőrápolásnál ugyan több terméket használsz, de mivel pontosan adagolod, hogy éppen azt, és annyit használd, amire szükséged van, ez sokszor nem több, mint egy átlag krémezés. A felszívódási idő sem feltétlenül több.

Hogy néz ki ez a gyakorlatban?

Összeszedtük neked a legfontosabb tudnivalókat, hogy Te határozhasd meg, mi is a legjobb a bőrödnek, és a leghatékonyabban választhasd ki a lépéseket és kozmetikumokat. Minden érted, neked kell, hogy dolgozzon.

  1. Arctisztító/lemosó:

Tiszta arc nélkül nincs igazi bőrápolás, ezért ez az első lépés. Persze ez nem meglepetés senkinek.:)

  1. Lotion:

Az arcodnak a tisztítás után a lehető legfolyékonyabb állagra, könnyedségre, hidratálásra van szüksége, hogy utána minden, amit felviszel, jobban hasznosulhasson. A szinte víz állagú lotion azonnal pótolja a nedvességet  bőrödbe. Használd vattával, vagy a tenyeredből a bőrödbe paskolva. Ez lesz a hidratálás alapja. Néha egy-egy termékcsaládnál az ajánlás eltérhet ettől, mint a Neogence Bőrfiatalító termékcsaládunknál, ahol az eszencia különleges működése miatt a lotiont utána ajánlják.

  1. Maszkok:

Amikor van egy kis extra időd, vagy különleges alkalomra készülsz, akkor jön el a maszkok ideje… Válaszd ki, mit szeretnél elérni: feszesíteni? Kiegyensúlyozni a bőrödet? Revitalizálni? Feltölteni energiával? Összehúzni a pórusaidat?... Ez az, amit nem feltétlenül végzel el naponta, de amikor igen, a bőröd extrán hálás.

  1. Eszencia vagy szérum:

Az eszencia a bőrápolás szíve. A legfontosabb lépés. Koncentrált, erőteljes ápolás és feltöltés. Ha csak egy dolgot vihetsz fel, akkor az eszenciát válaszd. Ha pedig a lotionnal és krémmel párosítod, a hatás hatványozódik, és verhetetlen triót alakítasz ki magadnak. Igazi energiabomba, táplálás, feltöltés. Eszenciákról és használatukról bővebben itt olvashatsz.

A szérumok olyan bőrápolók, amik egy-egy problémára célzottan hatnak. Attól függően, hogy a bőrödnek mire van szüksége, vidd fel azt a szérumot, ami megadhatja neki azt.

  1. Fluidok, emulziók és krémek:

A fluidok olyan könnyed állagú hidratálók, amik nem csupán gyorsan, de a zsíros bőrben is optimálisan felszívódnak. Pótolják a nedvességet, de nem zsírosítanak. Minél gazdagabb, táplálóbb egy krém, annál testesebb. Ha a bőröd nagyon száraz, válaszd a mélyhidratálót. Ha normál, akkor a hidratálót, ha pedig zsíros, akkor a fluid a legideálisabb a számodra.

Ahogy a rutin felépítésében látod, a legfolyékonyabbtól haladunk a legsűrűbb állag felé.

  1. Szemránckrém:

A szemeid környékén, és nem csak a szemed alatt sokkal vékonyabb a bőr, és érzékenyebb is. Ezért ajánljuk kifejezetten az erre a területre készített krémeket. Gyors felszívódás, feszesítés, hidratálás, regenerálás… de mindent csak gyengéden. 30 éves kor alatt könnyed hidratáló szemkörnyékápoló, míg felette feszesítő szemkörnyékápoló használata ajánlott.

  1. Fényvédő:

A fényvédelem még télen is elsődleges fontosságú. A káros napsugárzás adja a bőröd öregedésének 80%-át. Minél kevésbé van kitéve ennek a hatásnak, annál tovább lesz feszes és életteli. Minden perc, amit napvédelem nélkül töltesz, összeadódik, és lassan kialakulnak a pigmentfoltok. Sérül a kollagén és az elasztin is, amik a bőröd tömörségéért, rugalmasságáért és feszességéért felelnek.

 

Ha következetesen használod a több lépéses, rétegező bőrápolást, minden adott lesz ahhoz, hogy sokáig megőrizd bőröd szépségét, egészségét, feszességét… A távol-keleti nők régóta tudják ezt. Nem a géneknek, hanem annak köszönhetik a bőrük elképesztő jó állapotát és kortalan hatását, hogy tudatosak a bőrük igényeire.

Csak egy kis odafigyelés szükséges ahhoz, hogy Te is tudd, éppen, hogyan variáld a bőrápolási rutinodat, hogy természetes és üde bőrödre büszke lehess.


Csatlakozz a több mint 7.000 tudatos nőhöz, aki egyedi ajánlatokban részesül és elsőként értesül akcióinkról, újdonságainkról, hetente frissülő szakértői cikkeinkről. 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Arcápolási alapok Arcápolási rutin

Keresés