Termékek Menü

Igenis létezik nem ragadós SPF50+ napvédelem . Teszteltük.

László Viktória - sminkkel.com

Szuperkönnyű, megbízható, gyorsan felszívódó a Neogence napvédő spray SPF50+

Szeretem, hogy világos a bőröm, ezért jobban odafigyelek a napvédelemre. Sokáig nem is voltam tudatában, milyen sokat is köszönhetek ennek az extra odafigyelésnek. Szépségtanácsadó koromban figyeltem fel rá először, hogy milyen sokan küzdenek májfoltokkal. Aztán megtanultam, hogyan "emlékszik" a bőrünk a nap káros hatására, és idővel hogyan alakulnak ki a foltok. Azt is megtanultam, hogy a ráncok nagy részét is a nap károsító sugarainak köszönhetjük. Majd a papám bőrrákos lett, és innentől kezdve nem is volt kérdés, hogy használok-e fényvédőt... És persze ilyenkor jön az, hogy de mégis milyet?

 

Az első magasabb fényvédő faktorú termékek naptejek voltak. Sűrű, ragacsos krémek, amik sokára szívódtak csak be a bőrbe, és akkor is ragacsos, zsíros utóérzetet hagytak maguk után. Könnyű, gyorsan eldolgozható, de mégis átfogó, magas fényvédelemmel rendelkező termékek akkoriban még megvalósíthatatlannak tűntek. Akkor is léteztek már pumpás kiszerelésű napvédők, de általában alacsonyabb fényvédő faktorral, és/vagy nagyon lassan beszívódó textúrával.

Neogence napvédő spray SPF 50+

Így aztán extrán örültem annak, hogy végre kipróbálhatok egy könnyed, 50+ faktoros fényvédő sprayt, ráadásul a Neogence-től. Az elmúlt időszakban eleget sütött a nap ahhoz, hogy alaposan letesztelhessem. Több olyan meghívást is kaptam, ahol tűző napom töltöttem órákat. Mint például a kamionos driftingelés a kifutópályán 11-től kettőig, vagy egy kora délutáni esküvő... És persze azok a kávézások, ebédelések és séták, amikor szuperül jött, hogy ott van a spray a táskámban. Egy kisebb baleset miatt a strandolás sajnos nálam kimaradt, és nem is volt célom, hogy csokibarna legyek. Azt szerettem volna, hogy amikor a napon vagyok, és szinte felgyullad a bőröm, akkor tudjam, hogy nem égek le, és hogy nem indulnak el azok a káros folyamatok, amik roncsolják a bőröm szerkezetét. Meg kell, hogy mondjam, nagyon kíváncsi voltam, hogy leég-e vajon a bőröm, barnulok-e, foltos leszek-e, hámlok-e. Ezek alapján tud az ember egy napvédőt igazán megítélni.

 

Megvédett-e a spray a legnagyobb kánikulában, a déli órákban is, amikor hosszabb időt töltöttem a napon?

 

A végeredmény finom, fokozatosan kialakuló, egységes szín, sehol egy égés vagy hámlás. A driftingelős nap után a vállamnál egy kis fehér folt jelezte azt, hol is kezdődött a ruhám, mennyit „barnultam”. (Pedig aznap itthon felejtettem, csak indulás előtt fújtam be magam.)

Kiemelném a hűsítő hatást, amit valóban lehet érezni fújás után. Kifejezetten jólesett a felhevült bőrömnek.

 

A színe áttetsző, és egyszerre pont akkora felületet lehet befújni vele, hogy kontroll alatt legyen. Könnyű elkenni, bár inkább az eloszlatás ide a legjobb szó, mert nem éreztem, hogy bármit is kennem kellett volna, vagy annyira „megdolgozni”. Pont ezért ideális azoknak, akik nem bírják a krémek adta ragacsos érzést még egy pillanatig sem. Vagy azoknak, akik szeretnének gyorsan túllenni a napvédő felvitelén. Azok viszont, akik hátbekenés ürügyén szeretnék a másikat egy kis masszázzsal is kényeztetni, kénytelenek lesznek trükközni.:)

 

Neogence UV spray SPF 50+ teszt Idelális napvédő

 

A férfiak is imádni fogják ezt a könnyű textúrát, gyors felszívódást, ráadásul egyáltalán nincs édeskés illata sem. Így ideális napvédő bárkinek. Egy kis ideig még tart a képen látható ragyogás, mindenféle krémérzet nélkül. Nagyon szép fénye van. A mérete is ideálissá teszi arra, hogy az ember csak úgy bedobja a táskájába, és előkapja bármikor, amikor szüksége van rá. Mivel nem minden indulás előtt gondoltam például a nyakam és dekoltázsom védelmére, pillanatok alatt tudtam ezt orvosolni, amikor megéreztem a napot a bőrömön. A pumpás kiszerelést egyébként úgy alakították ki, hogy akár fejjel lefelé tartva is lehessen fújni belőle, így a trükkös helyeket is elérhetjük.

 

A kiszerelése környezetkímélő, parabénmentes és szójamentes. Ami viszont van benne, az az alkohol. Emiatt közvetlenül ne fújjuk az arcra, hanem előbb kézbe, majd azt ajánlják, hogy onnan vigyük fel az arcra. Én ezt inkább kihagytam, azaz nyaktól lefelé használtam. Az arcomra inkább magas faktorszámú BB krémet választottam.

 

Szívesen ajánlom bárkinek, mert praktikus, megbízható, kellemes napvédő. Elengedhetetlen, akár aktív életet élünk, akár strandolunk, vagy csak jövünk-megyünk napközben.

Tartalomhoz tartozó címkék: szépségápolás

Keresés