Menü

Így ápold a bőröd a nyári melegben!

Minden időjárásnak megvannak a saját kihívásai, a bőröd pedig igyekszik megküzdeni velük, amennyire tőle telik. Ha megfelelően ápolod, nem csak rövid távon lesz selymesebb, feszesebb és üdébb az arcod, de az évek múltával is a legjobbat tudod kihozni belőle.

Hogyan változnak a bőröd ápolási igényei nyáron?

A meleg időjárás miatt sokkal többet izzadsz, és a bőröd gyakran igyekszik úgy védekezni, hogy zsírosabbá válik. Ilyenkor több napfény éri, és könnyebben kipirosodik, érzékenyebbé válik. Ha allergiás vagy, az szintén kihívás.

Ugyanakkor a nedvesség a meleg időben nem csupán a bőrödből, hanem a szervezetedből is gyorsabban távozik. Ilyenkor nem csak arra van szükség, hogy több vizet igyál, hanem arra is, hogy többet hidratálj. De amíg télen a bőröd imádhatja a gazdagabb krémeket, nyáron könnyedségre és hatékony hidratálásra vágyik.

Hogyan pótold a nedvességet a bőrödben, amikor meleg van?

Hidratálni nem „csak” a bőrápolás utolsó lépéseként tudsz, hanem már sokkal korábban. A tisztítás után az arcod készen áll arra, hogy befogadja a nedvességet, ilyenkor első lépésként válassz könnyed állagú, hidratáló eszenciáink közül, melyek célzottan kezelik a bőr problémáit. 

Mi segíthet, ha gyorsan szeretnél sok nedvességet juttatni a bőrödbe?

A lotion egy igazi nedvesség joker, amit nem csupán a bőrápolási rutinod részeként használhatsz, de  bármikor, amikor gyors segítségre van szükséged.

Csak löttyintsd a tenyeredbe, és finoman paskolgasd bele a bőrödbe, de akár egy tiszta pamut anyagot is átitathatsz vele, és ha rajta hagyod az arcodon 10-20 percre, hogy legyen lehetősége beszívódni, és kifejteni a hatását. Ha még nem használtál lotiont, akkor olvasd el a róla szóló cikkünket ITT.

A hidratáló fátyolmaszkok alkalmankénti vagy rendszeres használata szintén feltölti a bőröd nedvesség tartalékait, ráadásul igazi wellnes élményt nyújtanak! Ha nem vagy biztos benne melyiket válaszd, akkor kattints ide és segítünk eligazodni! 

Használd ki az éjszakát a mélyhidratálásra!

Az éjszakai kozmetikumok nem véletlenül kaptak kiemelkedő szerepet az ázsiai szépségápolásban. Az esti rutinod utolsó lépéseként felvitt kozmetikumnak ott az egész éjszaka, hogy regenerálja és hidratálja a bőröd. Ha valami igazán könnyűre, mégis táplálóra vágysz, akkor válassz egyet a bőrtípusodnak megfelelő éjszakai gél maszkok közül, melyek reggelre garantáltan sima és puha bőrt varázsolnak majd!

Válaszd azokat a hidratáló megoldásokat, amik a legnagyobb melegben is frissek, könnyedek, mégis mélyen hidratálnak. A bőröd meghálálja.

Keresés