Termékek Menü

Így változik a wellness 2016-ban! Bemutatjuk az idei évre érvényes legújabb wellness-világtendenciákat.

Lázár Mimi
2016. 04. 02. 16:21:00

Ma már mindennek van fesztiválja, csúcstalálkozója, nemzetközi napja. Mint magam is csak nemrégiben tudtam meg, minden évben rendeznek Nemzetközi Wellness Találkozót. Erre a tavalyi év végén Mexikóvárosban került sor. Neves szakértői gyűlnek itt össze a világ egészségtudatosabbik felének, akik különböző okosságokat fogalmaznak meg a wellness és egészségünk jövőjére nézve.

Wellness trendek 2016-ban


A meghívott szakértők egyetértettek abban, hogy a wellness megközelítésében több újdonság is várható idén. Az egészségvédelem szerves része lesz a mindennapi életünknek. A világszerte egyre nagyobb hangsúlyt helyeznek a megelőzésre. Az eddiginél is gyorsabb ütemben folytatódik a tudományos és technológiai áttörések sora azért, hogy mi jobban érezhessük magunkat.


Nézzük a konkrét wellness előrejelzéseket!

Már nem a superfoodokban bízunk

Az ún. superfoodok (pl. chia mag, nyers kakaó, maca por, goji bogyó, fahéj és mások) és diéta-trendek körüli már-már „hisztéria” kezd lecsillapodni, helyét átveszi az értelmes, tudatos étkezés. Eddig az egyik divathóbortból estünk a másikba, aminek a szakértők szerint hamarosan egy nagy, társas globális étkezési zavar lehet a következménye.

A dietetikusok egyöntetű véleménye szerint a mai ember táplálkozása többet változott az elmúlt 40 évben mint az azt megelőző 40 000 esztendőben!!! A most divatos táplálékok – chia mag, quinoa, goji -  őrült mennyiségű importja megzavarhatja a Föld ökoszisztémáját. A jövőben több, helyben megtermelt élelmiszert fogunk fogyasztani, és az ételek kiválasztásában jobban hallgatunk a személyes belső ösztöneinkre és késztetéseinkre a “világdivat” majmolása helyett. És, ami a legfontosabb: ismét örömforrásként tekintünk az étkezésre!

Az új egyensúly megtalálása


A munkahelyi wellness lehetőségek várhatóan kibővülnek egy új, átfogó munkahelyi wellness kultúrává! Mivel a korábban alkalmazott programok javarészt nem érték el a kívánt célokat, a wellness kultúra szélesebb körű értelmezést nyer: a fizikai és lelki jól-léttől elkezdve kiterjed az anyagi bőségre, a munkahely-élet egyensúlyára és az egészséges munkahelyekre. Mindenki hallott már arról, mennyire megbetegíthet korunk szüleménye, a “modern munkahely”. Emelett több vakációt, kevesebb munkaórát iktatunk be az életünkbe, hogy a szabadságunkról visszatérve feltöltődve, elégedetten folytassuk a dolgos hétköznapokat!

Hogy hangzik?

Tartalomhoz tartozó címkék: hír szépségápolás

Keresés