Menü

Mi van egy jó ránctalanító szérumban?

Mi van egy jó ránctalanító szérumban?

A ránctalanításról nem lehet eleget beszélni, hiszen ez egy olyan probléma, ami mindenkit érint. Ha téged még éppenséggel nem, akkor sem árt gondoskodnod a megelőzésről, hiszen így később fog eljönni annak az ideje, amikor megjelennek az első, bosszantó barázdák.

Korábbi cikkeinkben olvashattál már arról, hogy milyen krémeket és hatóanyagokat célszerű alkalmaznod azért, hogy a bőröd sokáig feszes és fiatalos maradjon. Most pedig ideje górcső alá venni a szérumokat is, amelyekkel célzottan veheted fel a harcot a bőröregedéssel szemben. Vajon mit tartalmaz egy igazán jó anti-aging szérum és hogyan hat a bőrödre? Ideje kideríteni.

A legjobb ránctalanító szérumok hatóanyagai

Ahhoz, hogy megtalálhasd a tökéletes ránctalanító szérumot az arcbőröd számára, érdemes ismerned a legfontosabb összetevőket is, amelyekre szükséged lehet. Az anti-aging során kiemelt szerepe van az antioxidánsoknak és a peptideknek, de a kollagén, valamint a hialuronsav is igazán jó barátaid lesznek majd a ráncok elleni küzdelemben.

De mit is takarnak ezek a kifejezések? Antioxidáns például a már jól ismert C-vitamin is, ami felerősíti a fényvédőd hatását, segíti a bőröd kollagéntermelését, halványítja a pigmentfoltokat, gyorsítja a bőr regenerálódását, csökkenti a gyulladást, és ragyogóbb, természetes bőrfényt ad. A peptidek közül pedig a matrixyl 3000-et érdemes megismerned. Ez az anyag segít felfokozni a kollagéntermelést, ami leegyszerűsítve annyit jelent, hogy segít a bőrünket feszesen tartani.

Hogyan használd a ránctalanító szérumot?

Ahhoz, hogy a ránctalanító szérumod kifejthesse hatását, rendszeres használat szükséges. Ezért célszerű beépítened a mindennapi arcápolási rutinodba reggel és este egyaránt. Ilyen formán gondoskodhatsz arról, hogy a hatóanyagok nemcsak bejutnak a mélyebb rétegekbe, de folyamatosan pótolva is vannak, hogy neked ne kelljen a ráncaid miatt aggódnod.

A legegyszerűbben úgy iktathatod be a hétköznapjaidba, ha a hidratálókrémed alkalmazása előtt viszed fel a bőrödre. A különböző kozmetikumok között mindig várj annyit, hogy az anyag felszívódjon, így biztos lehetsz abban, hogy minden összetevő bejutott az arcbőrödbe. Ráadásul, ha ezt nem várod meg, akkor ezt később a felvitt sminked is bánni fogja.

Így állítsd össze az arcápolási rutinodat, ha ránctalanító szérumot alkalmazol!

Azt már tudod, hogy a hidratáló előtt kell használnod a szérumot. De az már kevésbé egyértelmű, hogy milyen kozmetikumokkal együtt érdemes alkalmazni, valamint az is meglehet, hogy nemcsak krémezel, de más kozmetikumokat is használsz. Mi a teendő ilyenkor?

Mint a legtöbb embernek, valószínűleg neked sem egyetlen bőrproblémával kell megküzdened. Lehet, hogy kipirosodásra vagy hajlamos, de az is megeshet, hogy a bőröd zsíros és állandóan fénylik. Ilyenkor érdemes úgy összeállítanod a felhasznált kozmetikumaid arzenálját, hogy az lefedje ezeket a problémákat.

A felhasználás sorrendjében a legegyszerűbb, ha a híg termékektől haladsz a sűrűbbek felé. Így minden hatóanyagot bejuttathatsz a bőrödbe anélkül, hogy a reggeli gyors krémezésed túl hosszúra nyúlna.

Tehát a ránctalanító szérum igazi ütőkártya lehet a kezedben, hiszen ezeket a kozmetikumokat a problémáid célzott kezelésére találták ki. A megfelelő hatóanyagokat kiválasztva ráadásul erősítheted a többi anyag hatását is. Természetesen a következő cikkekben kifejtjük, hogy melyik bőrproblémára milyen hatóanyagok bizonyultak a leghatékonyabbnak.

Nos? Készen állsz, hogy felvedd a kesztyűt és kiüsd a ringből a ráncokat? Akkor látogass el webáruházunkba, ahol széles kínálatunkban megtalálhatod a legjobb ránctalanító szérumokat is!

Tartalomhoz tartozó címkék: Anti-aging ránctalanítás

Keresés