Menü

„Mese a májfoltokról” :) - azaz az egyenletesebb, egységes hatású szép bőrért a C-vitamin erejével

Szeptemberben, egy megnyitón készült rólam egy fotó, amely a vadonatúj “őzikebarna” hajszínemet volt hivatott megörökíteni. Otthon elővettem a képet, a hajszín valóban kellemes lágyságot és melegséget sugárzott, elégedett voltam. Feltűnt azonban valami: sminktelen arcomon, a szemkörnyék alatt valamint az “almácskák” mellett gombostűfejnyi foltocskák éktelenkedtek, melyek szintén barnák voltak, de nem lágyak és őzikések, sokkal inkább hervasztóan uralták az egész fotó által keltett benyomást.

Mik ezek a pöttyök és mikor kerülhettek az arcomra? Biztos csak a nyári hőség, no meg az UV csalogatta elő a fél évre elbújt szeplőimet. A szeplő bájos szexepil – nyugtatgattam magam. Aztán visszagondoltam a nyárra, a strand és motorozás előtt lazán feldobott sokszor fényvédő nélküli, könnyű, géles hidratálókra, és be kellett látnom, bohém nyaram fittyet hányt holmi rigid bőrápolási rutinokra, megelőzésre, csak sütött rám a nap, arcom perzselte a forró szél… s lám, meg is lett az eredménye. Ott volt a képen, feketén-fehéren, jobban mondva barnán, sötét májfoltok képében.

harc a májfoltok ellen

Jobbnak láttam a “szakirodalomhoz” fordulni, és utánaolvasni a barna foltocskák eltüntetése módszerének. Eszembe jutottak az ázsiai nők. No, nekik bezzeg nincs ilyen problémájuk! Amikor csak tehetik, kerülik a Napot, sokszor esernyővel járkálnak a legnagyobb nyári hőségben mint holmi celebnők. Évezredek óta tudják a titkot, hogyan őrizhetik meg sugárzó szépségüket “a kevesebb több” jegyében, kiemelve arcuk természetességét, makulátlanságát, alabástrom szépségét. Sminket alig-alig látni rajtuk, bőrük fehérsége, tisztasága adja eleganciájuk lényegét. Vallják, a szépség a hibátlan bőrrel kezdődik. Nos, hibátlan, üde, a frissességtől kicsattantó bőrük mint tudjuk a tinédzser szépségeknek van a reklámokban, 30, de inkább 35 fölött mindannyian küzdünk főleg a téli időszakban a fakó, élettelen bőrrel, a szem alatti karikákkal, vörösödéssel, apró erecskékkel, fura, sötét pöttyökkel, elszíneződésekkel, egyenetlenségekkel.

Mivel a mi égtájunkon a napsugárzás nyáron 10 és 16 óra, az év további részében pedig 10 és 14 óra között a legerősebb, ha lehet, ebben az időszakban kerüld a napfényt. Ha ez nem lehetséges, nyáron fél órával azelőtt, hogy kilépnél a szabadba, kenj legalább közepes védelmet nyújtó fényvédő krémet azokra a testrészeidre, amelyeket nem takar a ruha - különösen az arcra és a kézfejre.

A májfolt elleni harc következetes ápolást igényel majdhogynem egész évben (vagyis ne hidd, hogy csak márciustól, az első, erősebb napsugarak megjelentével): télen is használjuk napvédőt és szérumot, alkalmanként tegyünk fel halványító maszkot (a tajvani nők körében kedvelt bőrvilágosító arcmaszk más néven fátyolmaszk C-vitaminnal – például a Neogence-től - erre tökéletesen alkalmas). Újítsuk meg rendszeresen bőrünket: radírozzunk hetente egyszer!

Ha nem hiszel a nagyi csodaszereiben, és már megtörtént a baj, próbáld ki a szintén C-vitaminos vitalizáló szérumot májfoltok ellen, ugyancsak a Neogence-től. Bármit is használsz, akár 1-2 hónapig is eltarthat, mire a javulás láthatóvá válik, ezért azt tanácsolom, mint mindenben, ebben is légy kitartó! Májfoltmentes őszt mindenkinek!

Keresés