Menü

Miért használjunk külön éjszakai és nappali maszkokat a szép bőrért?

Miért használjunk külön éjszakai és nappali maszkokat a szép bőrért?

Amikor a bőrödről van szó, a maszkok adják azt az extra táplálást, amire bizony időről-időre szükséged van.
 

A bőröd sok kihívással néz szembe nap, mint nap. Talán kevesebb időd jut aludni. Talán a táplálkozásra és a megfelelő hidratálásra nem tudtál úgy odafigyelni. Lehet, hogy egy alattomos vírus támadott meg? Az arcod több szennyeződéssel találkozott, mint szokott? Ilyenkor a maszkok hatékony megoldást jelentenek neked. Ha pedig kihasználod az éjszakai maszkok adta tiszta bőrápolási időt, akkor sokat tehetsz azért, hogy másnap szebb bőrrel ébredj fel!

Mikor és mire érdemes éjszakai maszkot használnod, és mikor maradj inkább a nappali maszkoknál?

Éjszakai maszkok - kapcsold a bőröd pihenő fokozatba!

A bőrödben ugyan nincs beépített óra, mégis pontosan tudja, hogy éjszaka van-e vagy nappal, hiszen egészen más folyamatok zajlanak a szervezetedben. Amíg a nappali bőrápolás során a bőröd a védelemre fókuszál inkább, addig éjszaka a regenerálódáson és a tápanyagok hasznosításán van a hangsúly. Amit ilyenkor kap a bőröd, azt boldogan és hatékonyan szívja magába. Az éjszakai maszkok ezért is olyan népszerűek Ázsiában. A nők (és gyakran a férfiak is) kihasználják ezt az időszakot arra, hogy feltöltsék, revitalizálják, hidratálják, és gyógyítsák a bőrüket.

Milyen a legjobb éjszakai maszk?

Az ideális éjszakai maszk könnyű. Még véletlenül sem az a vastag, színes réteg, amit néha a filmekben láttál, hanem szinte észrevétlen táplálás, ami hagyja a bőrödet élni és lélegezni. A jó éjszakai maszkból éppen csak egy kicsivel érdemes többet felvinni, mint amennyit a hidratáló krémből szoktál. Mivel ilyenkor a bőröd mélyebb rétegeibe is van ideje és lehetősége a maszknak felszívódni, ezért olyan maszkot válassz, ami feltölti és mélyen hidratálja az arcodat, optimális környezetet teremtve a regenerálódásnak.

Ilyen például a Neogence Hialuronsavas hidratáló és revitalizáló gél maszkja, ami nyugtat, táplál és selymesen simává teszi a bőrt. A könnyed, zselés textúra miatt nem csupán könnyen felszívódik, de kellemes érzés is az arcodon. Másnap reggel pedig a bőröd üdébb és frissebb lesz. Semmi zsíros érzés, vagy tágabb pórusok. Ne felejtsd el reggel alaposan megtisztítani az arcod, ahogy azt máskor is megteszed az éjszakai táplálás után.

Használhatod az éjszakai maszkokat nappal is?

Naná. És biztosan akarni is fogod. Az a feltöltődés és üdeség, amit egy valóban hatékony éjszakai maszk ad, nappal is jól jöhet, amikor a bőröd húzódik, száraz, vagy egyszerűen csak egy kis plusz energiára vagy megnyugtatásra vágyik. Elég körülbelül 20 perc ahhoz, hogy érvényesüljön a hatása. Ha csak egy kicsit viszel fel belőle reggel, akár a hidratáló krém helyett is jó szolgálatot tehet.

Miben mások a nappali maszkok?

A nappali maszkok ideális hatóideje általában 30 perc alatt van. Ide sorolhatóak a pórusok tisztítására szolgáló maszkok, amik gyakran inkább felszívnak, vagy eltávolítanak valamit a bőrödből/bőrödről: például felesleges zsírt, szennyeződéseket, mint a Neogence Pórus mélytisztító maszk. Az ilyen maszkoknál fontos, hogy a megfelelő hatóidő lejárta után alaposan tisztítsd meg a bőrödet, hogy tiszta lappal léphessen tovább. Nem tenne jót, ha a bőröd mélyéből származó felesleges faggyú és szennyeződés sokáig a bőröd felszínén maradna. Ugyanúgy hagyd meg nappalra a gazdagon tápláló, zsírosabb, száraz bőrre készített maszkokat.

És mi a helyzet a fátyolmaszkokkal?

A fátyolmaszkok ideális hatóideje 15 és 20 perc között mozog. Nem érdemes egyszerre ennél tovább az arcodon hagyni őket, mert ahogy a fátyol anyaga elkezd száradni, már nem tud több tápanyagot juttatni a bőrödbe, sőt, keveset visszavehet magának. Használd okosan a maszkokat, és az eredmény pihe-puha, selymes bőr, ami látványra és tapintásra is üde és feszes.


Csatlakozz a több mint 7.000 tudatos nőhöz, aki egyedi ajánlatokban részesül és elsőként értesül akcióinkról, újdonságainkról, hetente frissülő szakértői cikkeinkről. 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Arcápolási alapok Fátyolmaszk

Keresés