Menü

Miért jó a C-vitaminos arckrém?

Miért jó a C-vitaminos arckrém?

A jó arckrém egyik titka, hogy nem csak hidratál, hanem táplál is. Azonban nem mindegy, hogy a bőrödnek éppen milyen tápanyagokra van szüksége. Azzal bizonyára te is tisztában vagy, hogy a C-vitamin milyen fontos a szervezeted számára. Nem kivétel ez alól a bőröd sem, ám ideje, hogy egy kicsit a mélyére ássunk ennek a kérdésnek. Lássuk, mi történik az arcoddal a C-vitamin hatására!

Habár a mindenre megoldást jelentő csodaszert még nem találták fel, a C-vitamin élen jár az egészségmegőrzésben. Ez azért fontos, mert a mindennapokban az arcod is rengeteg kihívásnak van kitéve, mint például az időjárás, a különböző szennyeződések a levegőben és még sorolhatnánk. Arról viszont neked kell gondoskodnod, hogy ezek lehetőleg csak minimális mértékben viseljék meg a bőrödet.

 

 

Nézzük, hogyan hatnak a C-vitaminos arckrémek

 

A C-vitamin vízben oldódó antioxidáns, nem véletlen, hogy előszeretettel alkalmazzák különböző szérumokban és krémekben. Ennek köszönhetően élen jár az öregedés elleni harcban, mivel képes csökkenteni azoknak a szabad gyököknek a hatását, amelyek károsítják a bőr különböző rétegeit.

Vízben oldódó hatása miatt ráadásul könnyen bejuttatható a mélyebb rétegekbe is. A hidratálás ugyanis minden bőrtípus számára fontos, ezért az ilyen típusú arcápolókba keverve a felszívódása hatékonyabban és gyorsabban megtörténik. A sejtek közé hatolva pedig könnyedén kifejti a hatását, amit hamar tapasztalhatsz te is.

Erre természetesen nem alkalmas a C-vitamin minden származéka. A legeredményesebbek azok a termékek, amelyek tisztán tartalmazzák ezt az anyagot, mivel csak ez képes kifejteni a maximális hatást. Más vitaminokkal és ásványi anyagokkal együtt alkalmazva pedig még eredményesebb lehet a felhasználás.

A származékok ezzel szemben nem rendelkeznek a C-vitamin minden jó tulajdonságával. A szerepük ettől függetlenül nem elhanyagolható, mindegyiknek megvan a maga negatív és pozitív oldala is. Léteznek anyagok, amelyek tisztán nem keverednek jól az aszkorbinsavval, így ezek esetében a származékok is jó alternatívát jelentenek a megoldáshoz.

 


Ha érdekelnek a laboratóriumi kutatási eredmények a C-vitamin bőrre gyakorolt hatásáról, akkor itt tudsz róla többet olvasni (angol)

Milyen problémák esetén jó a C-vitaminos arckrém?

 

Mint mondtuk, a C-vitamin egy igazi aduász, ha a szervezet támogatásáról van szó. Antioxidáns lévén például remekül alkalmazható az öregedés lassítására. Ez a folyamat ugyan nem fordítható vissza, azonban arról gondoskodhatsz a segítségével, hogy lassabban menjen végbe, így sokáig üde és fiatalos arcbőrrel büszkélkedhetsz.

A C-vitaminos arckrémek, szérumok  és fátyolmaszkok emellett képesek fokozni a bőr kollagéntermelését is. A kollagén felel ugyanis a bőr feszességéért, amit akkor tudsz igazán hatékonyan támogatni, ha gondoskodsz annak előállításáról. Megfelelő hidratálás mellett tehát hatékonyan felveheted a harcot a ráncok ellen.

Ha különböző, nem kívánatos foltokat szeretnél eltüntetni, akkor is bátran használhatod a C-vitaminos krémeket. Az aszkorbinsav képes halványítani ezeket, mivel akadályozza a pigmentek termeléséért felelő enzimek működését.

A hidratálókrémekben megtalálható C-vitamin segítségével tehát könnyedén biztosíthatod a bőröd egészségét is. Az egészséges és kellően táplált bőr hatékonyan száll szembe a mindennapok kihívásaival, így visszanyerheti életerős ragyogását. Már rövid idő elteltével is észreveheted majd a változásokat, amelyeknek hosszú távon kiélvezheted majd az eredményét.

A tökéletes, leginkább neked való arckrémet mindössze egyszer kell megtalálnod. Ha már megtaláltad azt, amelyik a bőrtípusodnak leginkább megfelelő és azt a hatást váltja ki, amit elvártál, akkor rengeteg időt és pénzt spórolhatsz meg. Elvégre többé nem kell majd hosszú órákon át böngészned, aztán majdnem teli tégelyektől megválnod, ha végül esetleg nem válnak be.


Csatlakozz a több mint 7.000 tudatos nőhöz, aki egyedi ajánlatokban részesül és elsőként értesül akcióinkról, újdonságainkról, hetente frissülő szakértői cikkeinkről. 

 

Keresés