Menü

Milyen speciális ápolásra van szüksége a szemkörnyékednek nyáron?

5 dolog, amivel hosszabb távon nem csak megőrizheted, de javíthatod is a szem körüli bőr állapotát nyáron

Belegondoltál már, hogy a szemeid körüli, finom, sérülékeny, érzékeny bőr minek is van kitéve nyáron?

  • A napfény roncsolja a kollagént, ezáltal a bőr veszít a rugalmasságából, és a ráncok hamarabb mélyülnek
  • A napvédelemből is gyakran kihagyjuk ezt az érzékeny környéket, így pedig a bőr sötétebbé válik, és karikásabbnak tűnik. Ugyanakkor idővel ráadásul egyre több sötét májfolt jelenik meg a szem környékén
  • Az erősebb fény miatt többet hunyorgunk, ezzel is felgyorsítva a ráncok kialakulását
  • A levegőben lévő allergének irritálhatják a szemet, amitől vörösebb, duzzadtabb lehet
  • A szem környéke kicsit szárazabb, így nyáron, a nagy melegben extra hidratálásra van szüksége.

Akár a feszesség megőrzése, akár az egységes bőrtónus vagy a karikák mértékének csökkentése is a cél, a következetes ápolás, gondoskodás és védelem nem csupán rövid, de hosszabb távon is sokat tehet azért, hogy elégedettebben nézz tükörbe.

Így védheted meg és javíthatod legjobban a szemed környékének vékony, érzékeny bőrét:

1. Hidratáld és nyugtasd a szem környékét!

Ez az egyik legfontosabb lépés, mert ha jól hidratálod a szemed körüli bőrt, azzal nem csak nedvességgel töltöd fel, de nyugtatod, frissíted is. Válassz könnyen felszívódó krémet, amit elég finoman beleütögetni a bőrbe, mert a túl gazdag krémeket erőteljesebben kell eldolgozni, felesleges nyújtásnak kitéve a bőrt. A szemmaszkok szintén jó választások, különösen fontosabb alkalmak előtt.

Javasolt krémek:

Javasolt szemmaszk:

2. Következetesen használt napvédő!

Sokan nem tudják, hogy a karikák oka lehet az is, hogy a bőr a következetes napvédelem hiánya miatt sötétebbé válik. Akár egységesen karikásabbnak tűnik a szem, de az is lehet, hogy májfoltok alakulnak ki.

A ráncok jelentős részét okozza az a romboló hatás, amit az UVA sugarak fejtenek ki a bőrben roncsolva a kollagén állományt. A minőségi megelőzéssel éveket tagadhatunk le idővel a korunkból.

 

3. Használj májfolt elleni, bőrragyogásfokozó, folthalványító szérumokat!

Az élénkítő, revitalizáló, bőrragyogásfokozó szérumok, különösen, ha C-vitamint is tartalmaznak, halványítják a szeplőket és májfoltokat, a nap miatt sötétebbnek tűnő karikákat, miközben frissítik és megújítják a szem környékét. Csak nagyon kevés kell belőlük, és válassz érzékeny bőrre fejlesztett, magas gyógyszerészeti tisztaságú aktív hatóanyagokat tartalmazó, megbízható szérumot erre a célra.

Javasolt fényvédő: Narüko am+pm 10 peptides bőrvédő naptej
Javasolt szérum: Neogence C-vitaminos bőrragyogásfokozó szérum
 

 

4. Hordj napszemüveget!

Olyan evidensnek tűnik, mégis újra és újra elfelejtjük, hogy egy UV-védelemmel ellátott, jó napszemüveg triplán védi a szemünket. Egyrészt a sötétített lencse miatt kevesebbet hunyorgunk, ezáltal csökkenthető a ráncok megjelenésének valószínűsége, másrészt a napvédelemnek köszönhetően kevesebb romboló hatás éri a szem körüli bőr feszességéért felelős kollagénállományt.

 

5. Pihentesd a szemed!

A nyári erősebb fények és kontrasztok, a hirtelen váltások a világosság és árnyékok között megviselhetik a szemet, amitől az fáradtabbnak, irritáltabbnak tűnhet. Ha naponta pár percet tudatosan pihenteted a szemed, az nem csak a bőrödre, de az egész megjelenésedre jótékony hatással van. Dörzsöld össze párszor a két tenyered, hogy felmelegedjenek, majd fedd le velük a szemeid, úgy hogy ne jusson be fény. Nyisd ki a szemed, és élvezd a tenyér adta biztonságos, meleg, vibrálásmentes sötétséget egy kicsit. Ezzel megnyugtatod és ellazítod a szemed, amivel mélyebb szinten teszel azért, hogy sokáig megőrizd a szépségét és egészségét.


Csatlakozz a több mint 7.000 tudatos nőhöz, aki egyedi ajánlatokban részesül és elsőként értesül akcióinkról, újdonságainkról, hetente frissülő szakértői cikkeinkről. 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Arcápolási alapok

Keresés