Menü

Minden amit a vízálló szemceruzákról tudni akartál

Minden amit a vízálló szemceruzákról tudni akartál Köztudott, hogy a nők eszköztárának egyik legfontosabb kelléke a szemceruza. Azonban a tökéletes ceruzát megtalálni már nem könnyű feladat. Elvégre fontos, hogy jól pigmentált legyen, sokáig tartson és ha lehetséges, akkor legyen vízálló is. A legtöbb szemceruza pedig ezen az utolsó ponton vérzik el.

Ha végigsétálsz egy drogériában, a legtöbb polcon természetesen találni olyan darabot, melynek a címkéje fennen hirdeti, hogy vízálló. Általában otthon jön a hideg zuhany, amikor kiderül, hogy a várt hatás elmarad, a festék folyik, elkenődik, vagy egyáltalán nem tartós. De hogyan lehet megtalálni a tökéletes szemceruzát, ami valóban kitart a nap végéig is akár?

Mitől lesz jó egy vízálló szemceruza?

Arról mindenkinek van egy saját elképzelése, hogy milyen az a szemceruza, amire vágyik. Vannak, akik olyan hatást szeretnének elérni vele, mint a szemhéjtussal. Megint másoknak inkább az a fontos, hogy ellenálljon a mindennapi kihívásoknak, mint a dörgölés, az eső, vagy éppen egy meghatódott pityergés a moziban.

Az viszont már sokkal nagyobb feladat, hogy ezt a szemceruzát végül meg is találd. A vízálló szemceruzákról gyakran kiderül, hogy nem elég tartósak, olajosabb bőrön pedig a legtöbb termék használhatatlannak bizonyul. Ördögi kör ez, melyben könnyen érezheted úgy, hogy egyszerűen nincs kiút, mert nem lehet mindenre megoldást találni.

A vásárlás során természetesen sokat segíthet, ha ellenőrzöd a szemceruza állagát és színét egyaránt. Mozgó szemhéjra például célszerűbb a kifejezetten erősen pigmentált darabokat választani. Arra is jó, ha szánsz egy kis időt, hogy leteszteld, mennyire szárad hamar. Minél később szárad egy szemceruza, annál kevésbé lesz tartós a végeredmény.

Létezik szupertartós és vízálló szemceruza?

A válaszunk egyértelműen igen. A Solone vízálló szemceruzát kifejezetten extrém kihívásokra fejlesztették ki. A remek pigmentáltság mellett amiatt sem kell aggódnod, hogy a nap végére a gondosan elkészített sminked kárba vész majd. A biztos végeredmény érdekében ugyanis extrém párás környezetben készül, így a hazai időjárás meg sem kottyan neki. A Solone szemceruzák (is) Tajvanban készülnek, az ottani párás meleg és a fedett szemhéj extrém kihívás elé állítja a szemceruzákat. Pontosan ezért tervezték extra tartósnak ezeket a ceruzákat, így az ottani nők is örömmel tudják használni tartósságuk miatt.

Utóbbi azért is fontos, mert az esetek többségében a smink a nyári hőséget szenvedi meg leginkább. Ebben az időszakban a legtöbben izzadunk, ami hamar lemossa az összes festékanyagot a bőrről. A párás hatások következtében azonban a Solone vízálló szemceruzának sem a verejték, sem pedig a zsíros bőr nem jelent akadályt.

Az erős pigmentációnak köszönhetően akár szemhéjfesték helyett (vagy alapnak) is bátran alkalmazhatod. Amiatt sem érdemes aggódnod, hogy a hegye túl hamar elkopik, ugyanis hegyezővel együtt kaphatod meg. Különleges formulájának köszönhetően könnyen hegyezhető és nem is törik el a ceruza hegye, így mindig pontos vonalakkal dolgozhatsz a sminked kialakítása során.

Nem érdemes tehát kétségbe esni, ha még nem találtad meg a számodra legmegfelelőbb és valóban vízálló szemceruzát. Egyetlen címke alapján ugyanis nehéz lenne megtalálni azt, amelyik a te és a bőröd elvárásaival egyaránt találkozik. Ennek ellenére a vállalkozás nem lehetetlen, de fontos, hogy  körültekintő legyél mielőtt hazaviszed az új szerzeményedet.

Webáruházunkban a Solone vízálló szemceruza mellett széles választékot találhatsz további jó minőségű kellékekből és sminktermékekből. A legjobb alapanyagokkal felszerelkezve könnyedén elkészítheted a legjobb make upot, legyen szó munkáról, vagy a péntek esti randiról. Ráadásul amiatt sem kell majd aggódnod, hogy egy elkenődött folt tönkreteszi majd az alkalmat.


Csatlakozz a több mint 7.000 tudatos nőhöz, aki egyedi ajánlatokban részesül és elsőként értesül akcióinkról, újdonságainkról, hetente frissülő szakértői cikkeinkről. 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Smink

Keresés