Menü

Öt dolog, ami egyetlen menyasszony kelléktárából sem hiányozhat

László Viktória - Sminkes:

Évek óta készítek már menyasszony sminkeket, és ez az egyik kedvencem a sminkelések közül. Fantasztikus, amikor egy menyasszony jól érzi magát a bőrében, gyönyörű a sminkje, sok bókot kap, és a képeket aztán évek múlva is előveszi majd. Az eddig összegyűlt tapasztalataim alapján öt olyan dolgot emelnék ki, amire egy esküvői smink elkészítésénél a menyasszonyok ritkán gondolnak, pedig a hibátlan és tartós smink alappillérei.

 

1. Mélyhidratáló maszk

A legtöbb menyasszony ugyan a nagy nap előtt elmegy kozmetikushoz, mégis a fáradtság és a stressz nyomot hagyhat az arcon. A pórusok tágabbak, a bőr szárazabb (és az alapozásnál ezt a legnehezebb eltüntetni) és gyakran petyhüdtebb. Gyakran a sminktől várjuk, hogy majd elfedi a problémásnak érzett dolgokat, de ha a bőr előkészítésével, megfelelő gondoskodással, hidratálással és táplálással kezdünk a végeredmény garantáltan szebb és tartósabb, ráadásul kevesebb sminkre van szükség a lélegzetelállító végeredményhez.

Most már külön megbeszélem a menyasszonyokkal, hogy ha lehet még a sminkelés előtt tegyenek fel egy mélyhidratáló maszkot, amiről tudom, hogy garantáltan egész napra feltölti a bőr mélyebb rétegeit nedvességgel, így a végeredmény még szebb lesz majd. Ha egy kis feszesítésre is szükség van, akkor egy ránctalanító maszkot ajánlok. Mivel a hatása több napig érezhető, akár előző este is feltehető, így nem vesz el értékes időt a készülődés napján.

 

2. Vízálló alapozó

Egy esküvői smink esetén (legyen az a menyasszony, a koszorúslányok vagy az édesanya sminkje) a megbízhatóság alapvető szempont. A legutolsó, ami miatt aggódni szeretnénk, hogy elkenődött-e a sminkünk. A vízálló alapozók nem csak a könnyezést, de az izzadást vagy a magas páratartalmat is jól kezelik. Nem kell aggódni a váratlan balesetek miatt. Nem csak egy menyegző esetén, de bulizáskor vagy akár egy állásinterjún is jól jöhet egy megbízható alap.

 

Ajánlott termék: Paris Berlin Le Mini Fluide vízálló folyékony alapozó

 

3. Szemhéj primer

A szemhéjalapok nem véletlenül olyan népszerűek, hiszen sokat köszönhetünk nekik. Egyrészt elfedik a szemhéj erecskéit vagy elszíneződéseit, ezzel semleges alapot teremtenek a szemfestésnek, másrészt puha, egyenletes, jól sminkelhető bázist húznak a szemhéjra, amitől a szemfestés könnyebben és szebben dolgozható el, miközben a színhűség megmarad. Ami miatt végképp nem maradhat ki a szemfestésből, az a tartósabb végeredmény. Egy jó primer segít a szemfestést a helyén tartani akár a legnagyobb melegben is.

 

4. Sminkfixáló

Az a pár másodperc, amit egy sminkfixáló hozzátesz a sminkelés idejéhez igazán semmiség ahhoz képest, hogy mennyit számít a tartósság szempontjából. Mindennapi használatra nem ajánljuk a fixálást, de fontosabb alkalmakkor a sminkelés végén pár fújás gondoskodik arról, hogy a még sok órával később is hibátlan legyen a megjelenésünk.

 

5. Összecsukható rúzsecset

Amit szinte biztosan igazítani kell az esküvői sminken, az a rúzsozás. Habár a sminkelés során mindent elkövetünk azért, hogy az ajkak festése sokáig megőrizze a szépségét, az evés-ivás és a sok puszi megteszi a magáét. Ha van egy összecsukható rúzsecsetünk, akkor az igazítást könnyen, precízen, és vékony rétegben tudjuk megtenni. Buliknál, vagy ha nincs lehetőség arra, hogy a rúzst magunkkal vigyük, akkor tegyünk egy kicsit a festékből az ecsetre, majd zárjuk le. Ezt a vékony hengert már gond nélkül magunkkal vihetjük, és minden kéznél lesz, amire gyors igazításnál szükség lehet.

 


Csatlakozz a több mint 7.000 tudatos nőhöz, aki egyedi ajánlatokban részesül és elsőként értesül akcióinkról, újdonságainkról, hetente frissülő szakértői cikkeinkről. 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Smink

Keresés