Menü

Mire jó a revitalizáló bőrápoló kozmetikum?

Mire jó a revitalizáló bőrápoló kozmetikum? A revitalizáló krémek emlegetése bizonyára számodra sem cseng teljesen ismeretlenül. Meglehet, hogy most úgy érzed jelenleg nincs szükséged ilyen kozmetikumokra, vagy csak nem tudod eldönteni, hogy melyik lenne igazán jó a bőröd számára. Elvégre a polcok tele vannak a legváltozatosabb arcápolókkal, valóban nehéz eldönteni, hogy végül melyik lesz a legjobb számodra.

És egyáltalán mikor fontos a revitalizálás? És mi van akkor, hogyha a bőröd több problémával szemben is igényli a támogatást? Ezek teljesen jogos kérdések, amelyekre ideje választ kapnod. A megfelelő ápoló rutin összeállításához ugyanis elengedhetetlen azoknak a kozmetikumoknak és hatóanyagoknak az ismerete, amelyekre szükséged van.

 

Honnan tudhatod, hogy a bőrödnek revitalizálásra van szüksége?

Sokan azt gondolják, hogy revitalizálásra csak a kor előrehaladtával lehet szükség, de ez tévedés. A fakó, elgyengült arcbőr a legtöbb életszakaszban előfordulhat, mivel napjaink rohanó világában gyakran megfeledkezünk arról, hogy mennyire fontos lenne a pihenés. De hogyan ismerheted fel, hogy a bőröd fáradt és új lendületre van szüksége?

Íme, néhány árulkodó jel! A fakó, sápadt szín az egyik leggyakoribb tünet, ha az arcodnak felfrissülésre van szüksége. A száraz hámlás és a gyulladások is intő jelek lehetnek, hogy ideje lenne egy alapos megújító kezelésnek. A legegyértelműbb tünet pedig, ha a különböző nyomások, mint például a párnád ráncai éjszaka, vagy a tenyeredben való támaszkodás hosszan tartó nyomot hagy a bőrödön.

 

Mitől lesz egy krém revitalizáló?

Ahhoz, hogy egy krém helyreállíthassa a fáradt, fakó bőr üdeségét, ragyogását és erejét, olyan hatóanyagokat kell tartalmaznia, amelyek nemcsak hidratálnak, de a regenerációs folyamatokat is segítik. Ilyen például a C-vitamin, amelyről már korábbi cikkünkben is írtunk. Emellett a verbéna, az arbutin és a gránátalma-kivonat is jó barátaid lesznek a bőrjavításban.

A különböző hámlasztó savak is részt vesznek ebben a folyamatban, mint a lactic és a mandelic , valamint a tranaxemic acid. A tejsav a hidratálásért, a tranaxámsav a ragyogó üdeségért, míg a mandulasav a gyulladások csökkentéséért felel.

Milyen problémákban segíthet még egy revitalizáló krém?

A fenti hatóanyagokkal azért is érdemes közelebbi barátságot kötnöd, mert számos további bőrprobléma kezelésében is élen járnak. A C-vitamin, a tranaxámsav és az arbutin a bőr pigmentációjának kiegyenlítésével a bosszantó foltok elleni harcban is jó társnak bizonyulnak majd.

Ha már ráncokkal küzdesz, a gránátalma-kivonat és a tejsav nyújthat megoldást, mivel helyreállítják a bőr vízháztartását, ezzel feltöltve és kisimítva az arcot.

Ha igazán eredményesen szeretnél szembeszállni a fáradt bőr problémájával, akkor a krémek mellett érdemes bevetned egy revitalizáló maszkot is. Így könnyebben bejuttathatod a legfontosabb tápanyagokat a rétegek mélyére és tartósan leszámolhatsz a fakó színnel.

Fontos tudnod, hogy a kozmetikumok, legyenek bármennyire is hatásosak, nem tudják véglegesen száműzni a bőrproblémákat, ha nem gondoskodsz az egészségedről megfelelően. Mindig ügyelj a megfelelő mennyiségű folyadék bevitelére és ha sok dolgod van, akkor is szánj időt arra, hogy rendesen kialudd magad. Az ilyen gondokat ugyanis a gyökerénél kell megszüntetni, hogy búcsút inthess nekik.

Ha szeretnél új életet lehelni a sápadt és erőtlen arcbőrödbe, látogass el webáruházunkba! Változatos és széles kínálatunkban könnyedén megtalálhatod a legjobb kozmetikumokat, melyek segítségével az arcod felfrissülhet és visszanyerheti egészséges ragyogását.


Csatlakozz a több mint 7.000 tudatos nőhöz, aki egyedi ajánlatokban részesül és elsőként értesül akcióinkról, újdonságainkról, hetente frissülő szakértői cikkeinkről. 

 

Keresés