Menü

Rúzsozás, tavaszi színek, 2017-es divatszínek

Rúzsozás, tavaszi színek, 2017-es divatszínek A tökéletes ajakfestés titka csupán néhány egyszerű lépésben rejlik: ezekkel nem csak szépen rúzsozott ajkakat érünk el, hanem tartósat is. Mielőtt ezeket megosztanánk, fontos leszögezni, minden rúzs, kizárólag ápolt ajkakon mutat jól, ezért fontos az időnkénti ajakradírozás, és a rendszeres ajakápolás.

  1. lépés: Egy, a rúzsunkhoz hasonló árnyalatú kontúrceruzával fessük meg az ajkak felső és alsó részét, azaz a kupidóívet, majd az alsó ajak közepét.
  2. lépés: Kössük össze a száj sarkával ezeket a vonalakat, belülről kifelé haladva.

+ Tipp: Itt kicsit lehet csalni: Ha dúsabb ajkakra vágyunk, akkor minimálisan a szánk természetes vonala felett húzzuk a keretet. Viszont semmiképp sem szabad túlzásba esni, mert nagyon feltűnő, és csúnya lesz a végeredmény.

  1. lépés: A teljes ajkat satírozzuk be a kontúrceruzával, ezzel egy alapot biztosítunk a rúzsnak, és így sokkal tartósabb eredményt érünk el, emellett intenzívebb is lesz a szín.
  2. lépés: Jöhet az ajakrúzs. Pontosabb felvitel érdekében akár rúzsecsetet is használhatunk.

Szabály a színekkel kapcsolatban: Míg sötét, hűvös árnyalatok keskenyítik optikailag az ajkakat, úgy a világosabb, melegebb tónusok vastagítják.

A tavaszi szezonban, ahogy a természet, úgy a sminkünk is élettel telivé válik. Ismét hódíthatunk hangsúlyos ajkakkal, az intenzív pinktől, a vidám és bájos rózsaszínen át, a szofisztikált nude-ok, a vagány korall, sőt a játékos barack árnyalatok is nagyon divatosak, bulizáshoz pedig nincs vagányabb az UV fényben foszforeszkáló rúzsnál!  Mivel az élénk és ütős árnyalatok mellett éppúgy trendinek számítanak a világosabb, és természetes hatású tónusok, így mindenki megtalálhatja a hozzá leginkább illő tónusokat.

Kedvenc divatszíneitek:

                                   

Extra tippek:

  • Száraz ajkakon nem mutat jól a rúzs, így érdemes előtte fogkefével átdörzsölni, és egy kicsi és ajakápolót felvinni. Az ajakápolót letörölve jöhet a rúzsozás elő lépése!
  • Ha az ajkaid színe eltér a rúzs árnyalatától, érdemes ajakkorrektort használnod. Ezzel pont olyan színű lesz a végeredmény mint a rúzsod és ráadásul az eredmény is sokkal tartósabb.
  • Matt ajkakat szeretnél? Amikor kész vagy a rúzsozással válassz szét egy papírzsepit (így csak egy rétegű lesz) tedd a szád elé és színtelen mattító púdert vigyél fel a zsepire az ecset segítségével. Kész is a matt rúzs.

Vic Torie blog


Csatlakozz a több mint 7.000 tudatos nőhöz, aki egyedi ajánlatokban részesül és elsőként értesül akcióinkról, újdonságainkról, hetente frissülő szakértői cikkeinkről. 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Smink

Keresés