Menü

Speciális bőrápolás télen

A hideg időben jelentkező bőrszárazság mindenkit érint, még azokat is, akiknek alapvetően nem száraz a bőrük. Felelős érte a fűtés, a szél, a hideg és az alacsony páratartalom, ezek nagyban hozzájárulnak, hogy a bőr nem képes hatékonyan megtartani a nedvességtartalmát, kiszárad.

Érdemes odafigyelni és biztosítani otthonunkban a megfelelő páratartalmat, párásító berendezéstől kezdve akár azzal is, hogy egyszerűen egy tálkában vizet teszünk a radiátorra. A forró zuhany vagy fürdő ilyenkor különösen jól esik, viszont a bőrünknek nem a legjobb. A forró víz csökkenti a bőr hidratáltságát, ha ezekről nem szeretnél lemondani, akkor ne felejts el fürdőolajat, vagy olaj tartalmú fürdőterméket használni. A hidratáló krémek hatását fokozhatjuk azzal, ha nedves bőrre visszük fel, mivel a bőrünk felszínén található nedvességet képesek magukba zárni. A vízmegkötő összetevők is jól jönnek ilyenkor a krémekben, ilyen például a hialuronsav, glicerin és a növényi olajak.

A száraz, húzódó bőr elkerülése érdekében nem kell megvárni a legnagyobb hideget, érdemes még időben átállni a gazdagabb mélyhidratáló krémre, mielőtt még a bőr állapota romlani kezdene. Tartsuk szem előtt a bőrtípusunkat és ennek megfelelően válasszunk, igazán száraz bőrre mehetnek a nehezebb krémek, míg zsíros bőrnél maradjunk a géles, könnyebb textúráknál. Ebben az időszakban is érdemes egy-két extra lépéssel megtoldani az arcápolási rutinunkat, a hialuronsavas hidratáló eszencia sokat segíthet a bőr kiszáradása ellen, mivel hatékonyan zárja a bőrbe a nedvességet. Hidratáló maszkokkal pedig gyorssegélyt nyújthatunk a kiszáradt bőrnek, legyen szó akár nappali vagy éjszakai gél maszkról, amit pakolásként használhatunk, vagy mélyhidratáló biocellulóz arcmaszkról, amivel 15 perc alatt pótolhatjuk a bőr nedvességtartalmát.

Külön említést érdemel az ajkak ápolása. A kiszáradt, cserepes ajkak fájdalmasak és esztétikailag sem nyújtanak kellemes látványt. Az ápoló balzsamok mellett érdemes pár naponta leradírozni az ajkakat, vagy az esti fogmosásnál fogkefével, vagy akár egy cukros-mézes házilag készített radírral. Az elhalt hámsejtek eltávolítása után sokkal hatékonyabban szívódik be az ajakápoló, segítve az ajkak hosszan tartó hidratáltságát.


Csatlakozz a több mint 7.000 tudatos nőhöz, aki egyedi ajánlatokban részesül és elsőként értesül akcióinkról, újdonságainkról, hetente frissülő szakértői cikkeinkről. 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Arcápolási alapok Száraz bőr

Keresés