Menü

Szemöldökceruza használatának 3 aranyszabálya álmaid szemöldökformájához

Szemöldökceruza használatának 3 aranyszabálya álmaid szemöldökformájához

A tökéletes szemöldökhöz a jó technika és szemöldökforma kialakítása mellett megfelelő eszközökre is szükséged lesz. Segítünk, hogy hogyan formázhatod tökéletesre a szemöldököd, emellett azt is eláruljuk, mi alapján érdemes kiválasztanod az ehhez szükséges szemöldökceruzát vagy más szemöldökformázót, ami megkönnyítheti a dolgodat a tükör előtt, hogy minden a helyére kerülhessen.

A szemöldök formázás alapjai

Mielőtt hozzálátnál a sminkeléshez, gondoskodnod kell a szemöldököd pontos kialakításáról is. Ehhez szerencsére csak egy szemöldökcsipeszre és egy ollóra lesz szükséged. Ha viszont nem vagy biztos a dolgodban, akkor ezt érdemes egy szemöldök stylistra bíznod, aki nem csak a felesleges szőrszálaktól szabadíthat meg, de tanácsokkal is elláthat, hogy mi az, ami jól állna neked.

Így rajzold meg a szemöldököd lépésről lépésre:

  1. Illessz az orrodhoz egy ceruzát és fordítsd függőlegesen. Ez a vonal jelöli majd, hogy hol kezdődik a szemöldököd.
  2. Az ív felső pontjának megtalálásához a ceruzát mozgasd az orrodtól egy vonalba pupillával.
  3. Végül fordítsd el a ceruzát úgy, hogy az a szemed külső sarkánál haladjon végig. Így kijelölheted a szemöldököd végét is.

A három pont fogja megadni a teljes ívet. Szemöldökcsipesszel húzd ki a felesleges szálakat, ami az íven kívülre esik, az ollóra pedig akkor lehet szükséged, ha a szőrszálak túl hosszúak. Így ugyanis nehezebb őket a megfelelő formába rendezni, ezért érdemes lehet őket egy kicsit rövidebbre vágni. Ehhez fésüld felfele a szemöldök szálakat és csak a végüket vágd egy picivel rövidebbre.

Természetes szemöldök rajzolása szemöldökceruzával

Ahhoz, hogy a végeredmény is jó legyen, jó minőségű alapanyagokra lesz szükséged. De milyen egy igazán jó szemöldökceruza? Elvégre nyilván azt szeretnéd, ha a végeredmény nem csak jól mutatna, de tartós is lenne.

A ceruza azért is praktikus, mert a használatával precízen rajzolhatod meg a szemöldök ívét. Ha túl erősnek ítéled, akkor egy ecset segítségével lágyíthatsz a vonalakon. Ami viszont sokkal lényegesebb az a szín. Az árnyalatot mindig a hajadhoz igazítsd! Erre különösen akkor kell figyelned, ha fested a hajadat, mivel ebben az esetben igen nagy lehet az eltérés.

A szemöldökceruzák anyaga általában valamivel puhábbak, mint az egyszerű szemceruzáké. Erre azért van szükség, mert így könnyebben terelheted a szőrszálakat is a megfelelő irányba. Emellett praktikus, ha vízálló szemöldökceruzát választasz, mivel így minden helyzetben tökéletes maradhat a szemöldököd és nem kell a tartóssága miatt aggódnod.

Ahhoz, hogy teljesen természetes hatású legyen a szemöldököd mindig dolgozz apró vonásokkal, úgy mintha szemöldök szálakat rajzolnál bele. Ilyenkor az ív mellett az is fontos, hogy kövesd a szőrszálak növekedési irányát is, így elkerülheted a tipikus „rajzolt szemöldök”-effektust. Ehhez természetesen arra is figyelned kell mindig, hogy elég hegyes legyen a szemöldökceruza vagy válassz a Solone szemöldökceruzái közül, hiszen ezeknek a hagyományos kerek helyett, hasáb kialakításuk van (tehát több éle és hegyes része) így még kopás közben is mindig lesz egy olyan hegyes oldala amivel precíz szálakat és íveket tudsz rajzolni.

Kép forrása: Lolly makeup & beauty blog

Nincs még egy jó szemöldökceruzád? Akkor irány a webáruház! Kínálatunkban tartós és jó minőségű darabok közül választhatsz, melyek természetes árnyalatokban érhetőek el. Segítségükkel szinte gyerekjáték lesz kialakítani a tökéletes formát.


Csatlakozz a több mint 7.000 tudatos nőhöz, aki egyedi ajánlatokban részesül és elsőként értesül akcióinkról, újdonságainkról, hetente frissülő szakértői cikkeinkről. 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Smink

Keresés