Menü

Jól használod a szemránckrémet? Azaz a feszes és sima szemkörnyék titka

Jól használod a szemránckrémet? Azaz a feszes és sima szemkörnyék titka

Biztosan te is sok időt és energiát szánsz arra, hogy a szemed körüli terület a lehető legjobb állapotban legyen, de az erőfeszítéseidet keresztülhúzhatja az, ha nem megfelelően választod ki a szemkörnyékápolódat, vagy ha nem jól viszed fel a krémet. 
 

Mikor vidd fel a szemránckrémet?

A szemránckrémet mindig megtisztított bőrre vidd fel, naponta kétszer: reggel és este. Éjszaka folyamán a krémnek lehetősége van háborítatlanul kifejteni tápláló, regeneráló hatását, nappal pedig frissítő, feszesítő hatását élvezheted.

Milyen szemránckrémet válassz? 

15 éves kor fölött már érdemes elkezdeni a szemkörnyék ápolását. Mivel ezen a részen nem termelődik zsír, így a táplálást kívülről kell megoldani. Amíg fiatalabb korban elég lehet egy könnyű és friss krém vagy zselé, később (30 éves kortól ajánlott) a gazdagabb, táplálóbb textúráké a szerep, amik védenek, feltöltenek és segítenek regenerálni a területet.

Tipp: Nemrég kezdtél el egy új szemránckrémet használni, és apró, világos gömböcskék jelentek meg tőle a belső szemzugod környékén? Ez azt jelzi, hogy a szemránckrémed túl gazdag, és nem tud felszívódni. Hagyd abba a használatát, és egy kis pihenő után keress inkább egy könnyebb szemkörnyékápolót.

Hová vidd fel a szemránckrémet?

Ez az a pontja a szemkörnyékápolásnak, ahol a legtöbben hibáznak. Te is azok közé tartozol, akik az alsó pillák alatti területet (azaz a „karikákat”) kenik csak be? Akkor a szemránckrémed messze alulteljesít.
A krémezésnél a szemránc fölötti területre is vigyél fel egy kevés krémet. Egyrészt tovább megőrizheted ennek a területnek a rugalmasságát, másrészt a szemránckrémed lifting hatása így tud a leginkább megmutatkozni. Megemeli a feszességét vesztett bőrt, és nyitja a tekinteted. Amit viszont mindenképp kerülj el: a szempillák tövének közvetlen környéke, mert még a legnagyobb elővigyázatosság mellett is belekerülhet a krém a szemedbe.

Mivel vidd fel a szemránckrémed?

A szemed körül nagyon érzékeny és vékony a bőr. Kiemelten fontos, hogy finoman bánj ezzel a területtel. A gyűrűs ujjad fejti ki a legkisebb nyomást, így azt érdemes leginkább használnod a krém eloszlatására.
Extra tipp: Kerüld a túl lapos párnákat, mert a szem alatti rész keringésének nem tesznek jót. Ha hajlamos vagy a táskás vagy karikás szemre, próbáld ki, mi történik, ha kicsit magasabb párnán alszol.

 

Keresés