Termékek Menü

Tajvanon a bétel dió jó flört-opció :)

Lázár Mimi
2015. 11. 10. 14:21:45

Ami Amerikában – és néhány éve már Budapesten is – a Hooter’s didibár, az Tajvanon a bétel dió árus lány (lásd még “betel nut beauty”) valamilyen rikító színre, zömében kanárisárgára festett bódéja. Aki a szigetországra látogat, garantáltan fog velük találkozni.

Ázsiában – bár nem kell ehhez Ázsiába menni -, köztudottan lenge öltözetű nőkkel adnak el mindent a porszívótól a fridzsiderig. A bétel dió árus bakfisoknál bételdiót lehet venni … némi “árukapcsolással” - valójában a törődés, figyelem, flört, szex ígéretét, sugallatát adják el az érzelmileg elhanyagolt vagy csak szimplán elég vadászösztönnel megáldott hímeknek.

Tajvan bétel dió filmfesztivál

A lányok a főút felé átlátszó üvegkalickákban, villogó színes neonok fényében ücsörögnek alig-fehérneműben és magassarkúban, az autó- és kamionfolyam éjszaka sem szűnő zajában. Csomagolják a bétel diót, unott, céltalannak tűnő fecsegéssel, cigarettázva ütik el az ólomlábakon járó időt, várva, hogy leteljen a tizenórás műszak. Néha lefékez egy-egy furgon, moped vagy más, és 50 jüanért bételdiót vásárol, némi víz vagy kókusztej kíséretében, kicsit bebámul, stíröl, gyengécske interakcióval bepróbálkozik, majd – a kis izgalommal feltöltődve - tovább folytatja útját a véget nem érő sztrádán. Fáradtság ellen nem kávét vagy energiaitalt dob be, hanem a stimuláló, hatásába akár könnyű drogra is hajazó, fogukat, ínyüket vörösre színező bételdiót (az Indiában és Délkelet-Ázsiában honos bétel pálma magja) rágcsálja. Ízlés dolga.

Aki a Taiwan Dox dokufilm fesztivál keretében lemaradt a Yellow Box című alkotásról, november 23. és 25. között további, az európai szemnek kissé bizarr, de izgalmas tajani ezúttal (nagyjáték)-filmeket nézhet meg a Toldi moziban.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír Tajvan

Keresés