Menü

Így találd meg a legjobb szemránckrémet

Így találd meg a legjobb szemránckrémet

Számodra is rémálmot okoznak a ráncok már azelőtt, hogy megjelennének? Az idő vasfogával ugyan nem szállhatsz szembe, viszont a bőröd rugalmasságát egy kis gondoskodással sokáig megőrizheted, megmutatjuk milyen hatóanyagokat érdemes keresned a szemkörnyékápolókban, mit mikortól használj.

Számos olyan értékes összetevő van, ami sokat segíthet abban, hogy felvedd a kesztyűt a korral járó kellemetlenségekkel szemben, tökéletesek ráncok ellen és a megelőzésre. Emellett pedig arra is érdemes figyelned, hogy minden bőrtípus és minden korosztály különböző gondoskodást igényel.

Milyen ránctalanító hatóanyagokra lesz szükséged?

 

Meglehetősen széles palettáról tudod kiválasztani a változatos szemkörnyékápolók, ránctalanító krémek közül a legszimpatikusabbat. A döntés persze egy ekkora dömping kellős közepén nem egyszerű, ezért most bemutatunk neked néhány olyan értékes összetevőt, amit sikerrel alkalmazhatsz majd az arcápolási rutinod során, hogyha szeretnéd halványítani a szem körüli finom vonalakat, ráncokat.

Az egyik legismertebb és talán legnépszerűbb anyag a hialuronsav. Szerencsére a szervezet is termeli, azonban ahogy telik az idő egyre kisebb mennyiségben. Ezért is van szükség belőle utánpótlásra. Képes fokozni a bőr vízmegkötő képességét, ami így hidratált és puha lesz. Emellett hatékonyan száll szembe a káros szabad gyökökkel is, amelyek az öregedés folyamatáért felelnek. A hialuronsavnak egy egész szakértői cikket is szenteltünk, hiszen a kedvenc hatóanyagaink közé tartozik, érdemes elolvasnod.

A korral vívott harcban is jó barátra lelhetsz a peptidekben, mivel bőrünk öregedésének egyik oka -a nap okozta károsodás mellett-, hogy idővel intenzívebben bomlik le a kollagén és az elasztin, minek hatására peptidek keletkeznek, amelyek jelzik a sejteknek, hogy termeljenek újat helyette. Amikor a bőrünkre peptideket kenünk, úgymond becsapjuk a rendszert, és arra ösztönözzük a bőrt, hogy kollagént termeljen. A peptidekről itt olvashatsz többet.

 

Ebben a cikkben elolvashatod egy plasztikai sebész tanácsait is a szemkörnyék fiatalon tartásával kapcsolatban. (angol cikk)

Mikor kezdj el használni szemránckrémet?

 

Nehéz megmondani, hogy pontosan mikor célszerű elkezdeni a krémek alkalmazását, hiszen minden ember más ütemben öregszik. Viszont a ráncokat könnyebb megelőzni, mint a más kialakult ráncokat eltüntetni, ezért mindenképpen érdemes már a megelőzésre is koncentrálnod. Általánosságban elmondható, hogy az első finom ráncok a 30-as években jelennek meg, 25 éves kortól pedig már ajánlott megelőzési céllal szemránckrémet használni.

A bőr kollagéntermelése 25 éves korban kezd el csökkenni, ez a folyamat felelős az első ráncok megjelenéséért. Ha ilyenkor elkezdesz szemkörnyékápolókat használni, azzal már sokat tettél a szem körüli ráncok megelőzéséért, kialakulásuk késleltetéséért. Ilyenkor még elég egy könnyed hialuronsavas szemkörnyékápoló, de például a peptidekkel sem lőhetsz mellé, hiszen ha egy hatóanyag jót tesz a bőrrel azt sosem túl korai elkezdeni! Illetve itt se felejtsd el, hogy a ráncok kialakulásáért nagy százalékban a káros napsugárzás a felelős, ha használsz fényvédő termékeket (és nem hagyod ki a szemkörnyékedet) azzal megóvod a bőrödet a káros sugaraktól és a ráncok kialakulását is késlelteted.

Szemránckrémeknél 40 felett már érdemes komplexebb kozmetikumokat keresned, magas hatóanyagtartalommal. A bőr egyre inkább elveszíti vízmegkötő képességét, ami tovább fokozza a barázdák mélységét, továbbiak kialakulásának lehetőségét. A hialuronsavas készítmények hatékonyak a víz megkötésében, feltöltik a bőrt, ezért mindenképpen érdemes alkalmazni a napi rutin során, a megelőzésre pedig válassz kollagénnel, peptidekkel teli szemránckrémet.

50 felett a legjobb szemránckrémek mind-mind túlmutatnak a sima hidratáláson és tápláláson, méghozzá extra hatóanyagokkal, melyek segítenek a bőr feszesítésében, ránctalanításban és megelőzésben egyaránt. A kollagén pótlása és a hidratálás elsődleges szempontok, valamint a Q10 támogatása és a peptidek is kifejezetten jótékony hatással lehetnek a bőr állapotára. Ha nem tudsz pihenni éjszakánként, vagy esetleg egyéb okok miatt karikásaik a szemeid, akkor gyorssegélyként bevethetsz szemmaszkot is, ezek 15-20perc alatt feltöltik a bőrt, eltüntetik a fáradtság nyomait a szemkörnyékről.

Az öregedés folyamatát megállítani ugyan nem lehet, arról viszont gondoskodhatsz, hogy ez a folyamat a lehető legkésőbb következzen be, és a bőröd a lehető legtovább fiatalos, egészséges és üde maradjon. Ha magas hatóanyagtartalmú szemránckrémeket keresel, tekintsd meg szemkörnyékápolóinkat, ahol széles kínálatból választhatod ki a leginkább neked való, tápláló kozmetikumot.

Keresés