Menü

Természetes alakformálás növényi hatóanyagokkal

Sokszor elfelejtjük, hogy a nyak és a mell közötti „alvóráncokat” legalább annyira ápoljuk, mint az arcot. Fontos tudnunk, hogy ezeken a területeken látszik meg leghamarabb az idő múlása, több okból is: egyrészt a nyak izma az egyetlen igazi bőrön eredő és tapadó izom, így mozgása folyamatosan ráncosodásnak teszi ki a bőrt.

 A Charlotte Meentzen Nyak és dekoltázs krémben található avokádó olaj kisimítja a bőr textúráját, a hidratáló komplex, és E-vitamin jelentősen frissíti a bőrt, a boszorkány mogyoró kivonata és zsurló pedig javítja a bőr rugalmasságát és ránctalan, bársonyos bőrt biztosít.

Az alakformálás egyik sarkallatos pontja a cellulit (nem összetévesztendő a cellulitisszel, amely a lazarostos kötőszövet fájdalmas gyulladását jelenti!), másnéven narancsbőr. A cellulit nyirokkeringési zavart jelent. A bőr alatti zsírsejtek méretének és mennyiségének növekedésével, a vér-és nyirokrendszer mikro keringésének zavarával összefüggő elváltozás.

A cellulit kialakulása:

A zsírszövet is saját nyirokkeringéssel rendelkezik. A zsírban gazdag, táplálék bevitel hatására a zsírsejtek elkezdenek növekedni. A kis kapilláris hurkok, (a folyadék visszaszívását végzik) valamint a vékony falú nyirokerek, (a felesleges folyadék elszállításért felelősek) ezért összenyomódnak, és a nyirokfolyadék elszállítása akadályozottá válik. A folyadék felhalmozódik, azaz nyirok-ödéma jön létre. A nyirokpangás következtében a káros anyagok a zsírsejtek között felhalmozódnak, csökken a bőr rugalmassága, és egyre nehezebb lesz a nyirokáramlás. A lelassult anyagcsere a zsírszövet hőmérsékletének csökkenéséhez vezet, ezért az érintett terület hűvösebb lesz.

A cellulit kialakulásának okai:

  • kötőszöveti gyengeség
  • anyagcserezavarok
  • degenerációs folyamatok túlsúlya
  • helytelen táplálkozás
  • dohányzás, alkohol,
  • kevés mozgás,
  • ülőmunka
  • hormonális zavar

Charlotte Meentzen  erre a célra fejlesztette ki ezt az új Thermo cellulit gélt, ami attól más, mint az eddigi cellulit készítmények, hogy a megszokott zsírbontó koffein és niacinamidon  kívül olyan összetevői is vannak, amelyek bekapcsolják a zsírégető receptorokat, ezek akadályozzák az adipociták működését. Az adipociták a fel nem használt tápanyagokat zsír formájában raktározzák. Elsősorban a narancsbőr otthoni ápolására ajánlott, napi rendszerességgel!

Keresés