GAL Laktoferrin plus
GAL Laktoferrin plus (120 g, 60 adag) Szállítási információk |
|
Átlagos értékelés: | Nem értékelt |
Szerezhető hűségpontok: | 0 |
|
Leírás és Paraméterek
A laktoferrin az a fehérje, amelyik az előtejet (kolosztrumot) annyira értékessé teszi. A kolosztrum azonban tartalmaz sok nemkívánatos növekedési faktort (pl. IGF-1-et), tejfehérjét, tejcukrot, hormonokat is. A GAL Laktoferrin plus viszont ezektől mentes (illetve nyomokban tejfehérjét tartalmazhat). A kolosztrumban természetesen előforduló háromféle laktoferrint mind tartalmazza, de túlnyomórészt az apo-laktoferrint, amely a legértékesebb közülük. Ezt a terméket a Táplálkozás-Beállítás™ szakmai csapatával közösen fejlesztették.
Az anyatej egy nagyon speciális "találmánya" a természetnek. A bélflóra kialakításához és az immunrendszer fejlesztéséhez, működése fokozásához szükséges anyagokat tartalmaz, miközben tökéletesen táplál makro- és mikrotápanyagokkal egyaránt.
Az anyatejben lévő laktoferrin egy nagyon lényeges összetevő, ami erős baktérium-, vírus-, és gombaellenes, biofilmet bontó hatással rendelkezik, amely tulajdonságai által a bélflórát is támogatja, együttműködve az anyatejben lévő szelektív prebiotikus rostokkal. Az előtejben (kolosztrum) különösen nagy mennyiségben fordul elő.
A GAL laktoferrin plus termékben egy közel 100% tisztaságú laktoferrin-tartalmú tej-kivonatot használnakk (ez azért fontos, mert így a tejfehérje- és laktóztartalma közel nulla), amelyben a kíméletes eljárásnak köszönhetően mind a háromféle laktoferrin érintetlen formában megmarad, méghozzá az értékes apo-laktoferrin lényeges túlsúlyával. Ezt glicinnel és egy kevés mikronizált bambuszrosttal keverték, hogy ne kapszulában kelljen lenyelnünk, kellemes íze legyen, és jól oldódjon bármilyen folyadékban. A glicin számos jótékony hatása mellett kellemes édes ízt is biztosít, és elveszi a laktoferrin természetes fanyarságát.
A laktoferrin elsősorban fertőzések esetén jön jól. A laktoferrint inkább nagy dózisban, kúraszerűen érdemes szedni, csak amikor szükség van rá
Várandóssága alatt a nők kb. 25%-a lesz vashiányos. A vaspótlás káros a magzatnak, de az is, ha a mama vashiányos.Azonban van jobb módszer a vashiány megszüntetésére, hatásosabb és veszélytelen. A laktoferrin egyik legfőbb hatása annak megakadályozása, hogy a patogén baktériumok és esetleg egyéb kórokozók vasat tudjanak felvenni, ami a működésükhöz kellene. Antibakteriális hatását legfőképpen a vasmegvonásnak köszönheti. A vas pótlása ezért sokszor nem is jó ötlet, hisz akkor a kórokozók illetve a rossz bélbaktériumok is több vashoz jutnak.
Egy 2014-ben végzett intervenciós humán vizsgálat megerősítette, hogy egy kisebb dózisú laktoferrin is lényegesen hatékonyabban emeli a szervezet vasszintjét, mint maga a vasbevitel.
A fentiek alapján tehát a laktoferrin a vas külön pótlása nélkül is növeli a vasszintünket, miközben a vas káros hatásait segít meggátolni.
Adagolás: Kb. fél perc kevergetés mellett tökéletesen oldódik bármilyen folyadékban, így ital formájában javasoljuk fogyasztani. Általános használat esetén napi ~2-4 g-ot (~1-2 teáskanálnyit). Kúraszerű alkalmazás esetén pedig 1-2 hétig napi 3 x 4 g-ot. 12 g feletti dózis enyhe hasmenést okozhat! Gyermekeknek testsúlyarányosan adagolandó, 60 kg-nak számolva egy felnőtt ember súlyát.
Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől elzárva tárolandó.
Összetevők