Menü

Duzzadt, karikás szem

Szemkörnyékápoló kozmetikumaink magas hatóanyag-tartalommal bírnak, segítenek felvenni a harcot a sötét karikákkal, duzzadt, táskás szemekkel, finom vonalakkal és szarkalábakkal.
Rendezés:

A szemkörnyék az arc egyik legérzékenyebb területe. Ezért különleges odafigyelést és rendszeres ápolást igényel. A szem alatti karikák az esetek legnagyobb részében nem jelentenek egészségügyi problémát, mindössze esztétikai gondot okozhatnak. Fáradtabbnak, elgyötörtebbnek, öregebbnek tűnünk tőlük. A szem alatti sötét karikák tulajdonképpen vérerek, melyek átlátszódnak a szem körüli vékony, érzékeny bőrön. Hogy mennyire átlátszó a bőrünk és mennyire ütnek el ettől az erek, az elsősorban genetikai kérdés. Vannak olyanok, akik hajlamosabbak a sötét karikákra, így azok akkor is látszódni fognak ha az alvás mennyiségét kimaxoltuk.

Akiknek vékony bőrük van és még allergiásak is, azoknál még fokozottabb lehet ez a probléma. Ugyanis az allergiás orrdugulással együtt az egész arcüreg véráramlása fokozódik, a vérerek is megduzzadhatnak, emiatt a barnás-lilás-kékes árnyalatú erek még jobban látszódnak.

 

Mikre kell figyelni karikás szem esetén?

Fényvédelemre: A fényvédő használata legyen alap, bizony a szem alatti területen is, hiszen itt a bőr méginkább érzékeny.

Megfelelő szemkörnyékápoló használata: a duzzadt, karikás szemekre érdemes kifejezetten ezeket a problémákat célszó szemránckrémeket használni. A retinol vagy koffeintartalmú krémek sokat segítenek (ezek különösen hatékonyan halványíthatják a karikákat és csökkentik a duzzanatokat), illetve azok a szemkörnyékápolók, melyek opálosak, irizálóak, ezek ugyanis optikailag kevésbé láthatóvá teszik a sötét karikákat.

Óvatos ápolás: nyomkodni, gyötörni a szemkörnyék érzékeny bőrét semmiképp sem ajánlott. Viszont például egy jó kellemesen hideg jáde köves roller sokat javíthat a helyzeten. A roller a szem környékén serkenti a vérkeringést, ezzel halványítja a sötét karikákat és csökkenti a puffadást is.

Keresés