Menü

Pigmentfoltok elleni kozmetikumok

Pigmentfoltok elleni folthalványító kozmetikumok, melyekkel eltüntetheted a korábbi napkárosodás jeleit, pattanások után maradt foltokat, halványíthatod a szeplőket. A speciális hatóanyagok eredményesen egyenlítik ki a bőrtónust, halványítják a pigmentfoltokat és szeplőket, csökkentik a bőr festékanyag termelését és élettel telítik a fáradt fakó bőrt.

Olvasd el bőrgyógyászunk által írt szakértői cikket a pigmentfoltok eltüntetéséről és megelőzéséről!

Rendezés:

A pigmentfoltok (másnéven májfoltként is hívják) általában szabálytalan alakú, barnás elváltozások, melyek túlnyomórészt veszélytelenek, ám esztétikailag elég zavaróak, főleg akkor, ha az arcon jelentkeznek. Kezelésükre többféle megoldás is létezik, amelyeket az őszi-téli időszakban érdemes elkezdeni.

Mi okozza a pigmentfoltokat?

Leggyakrabban hormonális háttere van a kialakulásának, a fogamzásgátló szerek, a várandósság, illetve vannak bizonyos gyógyszerek, melyek fényérzékennyé teszik a bőrt. A fényvédelem elhanyagolása közvetlenül közrejátszik a pigmentfoltok kialakulásában, mivel a bőr fokozott pigmenttermeléssel válaszol az extrém UV-terhelésre. Ezek a foltok télen elhalványulnak vagy akár el is tűnnek, de a fényvédelemre mindenképpen érdemes egész évben, különösen tavasztól őszig odafigyelni, hiszen így nem csak a már meglévő pigmentfoltokat lehet elhalványítani, hanem az új pigmentfoltok kialakulása is megelőzhető.

 

Mit lehet tenni a pigmentfoltok ellen?

Rengeteg hatékony pigmentfolt elleni kezelés létezik, amelyekkel halványíthatóak, vagy teljesen el is tüntethetőek ezek a bőrtünetek. A különféle kezeléseket a nyár erős napsütéses időszakon kívül, késő ősztől kora tavaszig érdemes igénybe venni, mivel a nap csökkenti azok hatákonyságát.

Kozmetikumokkal is kezelhetőek a pigmentfoltok, emellett hámlasztó kezelések, a lézeres beavatkozások, a nagy energiájú villanófény lámpák is eredményesek a pigmentfoltok eltüntetésében. A kozmetikai kezelések többsége fokozatosan tünteti el a foltokat, viszont a fényvédelemre fokozottan oda kell figyelni.

 

A pigmentfolt barnás elszíneződései leggyakrabban a homlokon, a szem körül vagy a száj közelében alakulnak ki, legtöbbször szimmetrikusan. Előfordul, hogy ezek a barna foltok valamilyen gyulladásos bőrprobléma helyén maradnak vissza, erre az erős az UV-sugárzás ideje alatt nagyobb az esély, hiszen ez a bőr regenerálódását is befolyásolhatja.

Keresés