Menü

Nyári bőrápolási rutin - az álomszép bőrért

Nyári bőrápolási rutin - az álomszép bőrért A nyári időszakban a bőrödnek rengeteg kihívással kell szembenéznie. A tűző nap, a forróság és persze az ennek következtében előforduló kiszáradás csak néhány probléma, amit említhetünk közülük. Éppen ezért a bőr egészségéhez szükség van a megfelelő ápolásra, amely segíthet felvenni a kesztyűt ezekkel a káros hatásokkal szemben.

Ha már van egy jól bevett bőrápolási rutinod érdemes egy kicsit az évszakra szabni, ha szeretnéd biztosítani a védelmet és az egészséges ellenálló képességet az arcod számára. Ilyenkor ugyanis olyan kihívásokkal is szembe kell nézned, amelyekkel más évszakokban nem. Ezekkel szemben célzott ápolással kell felvenni a harcot. Lássuk, melyek ezek a kihívások!

Mire van szüksége a bőrnek nyáron?

Az elsődleges szempont, amire ügyelned kell, az a napsütés, fényvédelem. A káros napsugarak veszélyesek a bőröd számára, hiszen a bőr öregedéséért nagy részben a napsugárzás a felelős. Nem csupán a májfoltokat, de a ráncok mennyiségét és mélységét is meghatározza, mennyi káros UV sugárzás érte az arcbőrödet. Ezért mindig használj fényvédőt (méghozzá nem csak nyáron), még akkor is, ha nem tartózkodsz sokat a napon, hiszen a káros sugarak az üvegen keresztül is érik a bőröd, legyen szó az iroda ablakáról, otthon, vagy az autóban.

Emellett a hidratálásról se feledkezz meg! Biztosan tapasztaltad már, hogy a legnagyobb hőségben sokkal hamarabb szomjas leszel. Ugyanez igaz a bőrödre is, így a hidratáló krémek használata ilyenkor is kiemelten fontos. Hogy a krémezés ne terhelje meg a bőrödet, mindenképpen érdemes könnyedebb formulát használnod, ami hamar beszívódik. Ha azt érzed, hogy a megszokott krémed ilyenkor túl sok a bőrödnek akkor próbálj ki rá egy könnyed faggyútermelést szabályzó hidratálót vagy hidratáló fluidot.

Szabad nyáron hámlasztani?

Sokakat aggaszt a hámlasztás kérdése, hogy vajon nem válik-e tőle érzékenyebbé a bőr a napfényre. Tény és való, hogy ezek a sugarak nem tesznek jót, ám ez nem a hámlasztás függvénye. Annak hiányában épp olyan negatív hatások érhetnek, ha túl sok időt töltesz a napon.

Viszont vannak olyan a hámlasztókban fellelhető anyagok, amelyek valóban érzékenyebbé tehetnek a nappal szemben. Ilyen például a tejsav vagy a glikolsav. Ellenben ha ezek mellett használsz fényvédőt, akkor nem kell lemondanod a hámlasztásról sem, hiszen biztosítod vele a bőröd kellő védelmét. Ha tudod, hogy elkerülhetetlen, hogy több napfény érjen (nyaralás, kirándulás) akkor viszont érdemes előtte két héttel abbahagynod a hámlasztó használatát, miután visszaérkeztél nyugodtan folytathatod a használatát.

Ne feledkezz meg a folyadékpótlásról!

Mint azt mindenki tudja, a nyári melegben a szervezet több folyadékot veszít, mint általában. Az erős napsütés, de a légkondicionáló berendezések is folyamatosan terhelik a testet, ami hamarabb kiszárad ilyenkor. Éppen ezért nagyon fontos, hogy elegendő folyadékot fogyassz. Lehetőleg kerüld a cukros üdítőket, inkább válaszd a teát vagy a vizet. A bőröd vízháztartását emellett hialuronsavas krémmel segítheted, mivel ez az összetevő a víz megkötésének mestere. Használatával nagymértékben csökkentheted a kiszáradás veszélyét.

Ha mindig gondoskodsz a bőröd megfelelő ápolásáról, nem kell amiatt aggódnod, hogy a nyári megpróbáltatások közepette komoly károkat kell majd elszenvedned. A napsugarakkal szembeni védelemmel, a megfelelő hidratálóval és a kellő mennyiségű folyadékbevitellel az arcod egészségesen ragyoghat majd, mint mindig.

Szeretnéd beszerezni a nyári arcápolás legfontosabb kellékeit? Webáruházunkból nem csak a fényvédődet szerezheted be. Kiválaszthatod a legjobb hidratálót is a nyári időszakra, legyen a bőröd normál, száraz, zsíros vagy akár érzékeny. Élvezd ki a nyarat bőrproblémáktól mentesen!

Tartalomhoz tartozó címkék: Arcápolási rutin Fényvédelem

Keresés