Menü

Többet tehetsz az óceánok védelméért, mint gondolnád

Többet tehetsz az óceánok védelméért, mint gondolnád Az óceán és az emberek túlélése kéz a kézben járnak egymással. A tengeri katasztrófák egyúttal 1,3 milliárd ember túlélését is veszélyeztetik a bolygón. A Neogence is szembesült ezzel a problémával és 2019-ben elindította az "Ocean Friendly Project"-et. A programtól azt remélik, hogy önszervező módon fog fejlődni és ösztönöz mindenkit, hogy együttes erővel törekedjünk a környezet megóvására.

A Neogence 2019-es tengerpart tisztító napja

A márka alapítója, Dr. Xie Yuyang A Föld Napja alkalmából (április 26) az alkalmazottakat a Jinshan-i Shazhu-öböl tengerpartjára vezette és meghívta a „Baodao Jingxiang Group” környezetvédelmi csoportot is az eseményre. A rendezvény napján összesen 174,8 kg törmeléket, szemetet távolítottak el a tengerpartról.

A rendezvényen a környezetvédelmi csoportokon kívül többen reagáltak a kezdeményezésre és megkértek mindenkit, hogy fordítsanak nagyobb figyelmet a tengeri környezet védelmére és az ökológiai kérdésekre.

„Ocean Friendly” Program

Védd a bőrödet a káros napsugaraktól és közben hozz környezettudatos döntéseket. A Neogence 2019-ben indította útjára az „Ocean Friendly” programot, amelyben a termékek, kezdeményezések és a közérdek összekapcsolásával kívánja felhívni a figyelmet a tengeri élővilág védelmére. A tengerpart szeméttől való megtisztítása csak a program első lépése

Fényvédelem = kifehéredő korallok?

A világon kapható fényvédőkrémek több mint 95 százalékában található olyan káros hatóanyag, amely hozzájárul a korallzátonyok pusztulásához, a korallok kifehéredéséhez. A fényvédőkben előforduló oxibenzon, oktinoxát, triklozán, műanyag részecskék, színezékek mind ilyen kártékony alkotóelem. Állítsd meg a további károkozást: használj környezetbarát termékeket!

Évente 14.000 tonna fényvédőkrém mosódik bele az óceánba

Már egy csepp oxibenzon is elegendő lehet ahhoz, hogy 6,5 olimpiai úszómedence méretű korallzátony elpusztuljon. Az oxibenzont és oktinoxátot tartalmazó fényvédőkrémek szállítását és értékesítését Hawaii 2020-ban fogja betiltani, 2021-re pedig a teljes kereskedelem betiltását tervezik.

Úgy gondolod, hogy amíg nem mész tengerpartra addig nem veszélyezteted a tenger élővilágát?

Statisztikák szerint az évente óceánba beáramló fényvédőkrémek

  • 70 %-a háztartásokból kerül a vízbe (zuhanyzásnál, arcmosásnál lemosott fényvédő termékekkel)
  • 30 %-a strandolás, közvetlen a vízpart közelében kerül a vízbe

Bárhol is vagy, a nem környezetvédő fényvédők használata komoly környezeti károkat okozhat. Természetesen ezzel nem azt mondjuk, hogy ne használj fényvédőt, mindössze annyira kérünk, hogy figyeld az összetevőket és ezzel már te is segítesz az ökoszisztéma megóvásában! A Neogence fényvédő gél SPF 50+ tökéletesen védi a bőrt a káros UVA és UVB sugárzástól zsíros érzet nélkül, ugyanakkor környezetbarát és káros anyagoktól mentes!  

Forrás: Neogence.tw


Csatlakozz a több mint 7.000 tudatos nőhöz, aki egyedi ajánlatokban részesül és elsőként értesül akcióinkról, újdonságainkról, hetente frissülő szakértői cikkeinkről. 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Arcápolási alapok Fényvédelem

Keresés