Menü

Miért jó a fátyolmaszk?

Miért jó a fátyolmaszk?

Manapság egy cseppet sem túlzó azt állítani, hogy az Ázsiából hódító útjára indult „sheet mask”-ok, amit kis hazánkban nemes egyszerűséggel fátyolmaszknak hívunk, teljesen lázba hozták a világot, legalábbis a szépségápolás terén igencsak előkelő helyre kerültek. 

Miért jó egy fátyolmaszk, és egyáltalán miért másabb, miben ad többet „kenegetős” társainál?

Nos, egyszerűen azért, mert rendkívül megkönnyíti a dolgunkat: csak kivesszük a kis zacskójából, széthajtogatjuk, levesszük a védőfóliát, majd felillesztjük a letisztított arcbőrre, szépen eligazgatjuk, és ennyi. Akár még csak pihenni sem muszáj közben (bár szerintünk megéri, mi például mindig szuperül kikapcsolódunk alatta) nem folyik le az arcról, semmi kényelmetlenséget nem okoz. A hatóidő (15-20 perc) lejárta után pedig csak egyszerűen levesszük a maszkot, a maradék esszenciát lágyan a bőrbe masszírozzuk és a tükörből máris egy kipihentebb, frissebb arcbőrű tükörképünk mosolyog vissza.

Ez a szépítő összetevőkkel bőségesen átitatott szövetanyag, melyet könnyedén az arcunk formájához tudunk illeszteni, rendkívül eredményesen juttatja be bőrünkbe az ápoló hatóanyagokat, röviden megfogalmazva: a fátyol anyag szinte a bőrbe „nyomja” azokat. A „kenegetős” társai esetében pedig a hatóanyagok egy része elillan, elpárolog a bőr felszínéről, a fátyolmaszkok különleges szövetanyaga pedig ezt hivatott megakadályozni.

Tapasztalataink szerint egy maszk használata után napokig „boldog” az arcbőrünk, és ezáltal mi is. :)

Milyen időközönként ajánlott használni?

Amikor érzed, hogy a bőrödnek szüksége van rá! :) Száraz, feszül, esetleg kipirosodik, ezek mind-mind jelzésértékűek, hogy jól jönne egy kis extra táplálás a bőrnek. Általában 3-4 naponta vetünk be egy maszkot, ami remek kiegészítője lehet egy teljes arcápolási rutinnak. Fontos megjegyezni: ki nem lehet vele váltani egy teljes arcápolási rituálét, viszont rendkívül hatásos kiegészít lépése lehet annak. Ha esetleg fontos alkalomra készülsz, akkor is jó szolgálatot tesz, ugyanis a fátyolmaszk igazi gyorssegély a bőr számára, hiszen a lehető legrövidebb idő alatt hozza formába.  

Tartalomhoz tartozó címkék: Fátyolmaszk

Keresés