Menü

Schüssler ásványi sók: így állítsd vissza bőröd természetes egyensúlyát!

A SCHÜSSLER SÓKRÓL RÖVIDEN

Az ásványisó-terápiát Dr. Wilhelm Schüssler német származású orvos fejlesztette ki 1873-ban. A homeopátia elvén alapuló technikával létrehozta az ún. Schüssler sószereket, melyek a sók sejten belüli hiányállapotának biokémiai ingerterápiával történő megszüntetését, illetve az anyagcsere egyensúly visszaállítását segítik elő. 

Egy-egy ásványi anyag több funkciót is ellát a szervezetben. Hogy melyik ásványi anyagra milyen mennyiségben van szüksége a szervezetnek, azt az illető életkora, neme, egészségi állapota, és a fizikai aktivitása is befolyásolja. Ha kevesebb ásványi anyag kerül a szervezetbe, vagy zavart szenved felszívódása, beépülése, az különböző betegségek kialakulásához vezet. 

A Schüssler Natur CosMEDics termékeiben 12 féle esszenciális, Schüssler receptje alapján megalkotott biokémiai sót használnak, natúr alapú kozmetikumokban.

MIÉRT KÜLÖNLEGESEK A SCHÜSSLER NATÚRKOZMETIKUMOK?

  • Csak ezekben a kozmetikumainkban találhatóak meg a Schüssler által kifejlesztett ásványi anyagok, amelyek sejt-, illetve szöveti szinten hathatnak.
  • A termékek egyedi formulái biztosítják, hogy ezek az ásványi sók a bőrön keresztül felszívódva helyileg ott hassanak, ahol szükség van rájuk.
  • A kozmetikumokat és azok összetevőit sem tesztelik állatokon, és ez a jövőben is így marad. 
  • Minden kozmetikum hipoallergén illattal készül, vagyis az érzékeny bőrűek számára is remek alternatíva lehet bőrproblémáik megoldásában.
  • Rövid távú cél az, hogy minden termék vegán formulával készüljön.
  • Minden termék magyar fejlesztésű és hazai gyártású.

 

Schüssler Natúrkozmetikumok

MELYEK AZ ESSZENCIÁLIS SÓK ÉS MILYEN BŐRPROBLÉMÁRA ADNAK MEGOLDÁST?

NR.1 CALCIUM FLUORATUM SCHÜSSLER-FÉLE ÁSVÁNYI SÓ

A megereszkedett bőrt és a kötőszöveteket támogatja, serkenti a kollagéntermelést, bőrpuhító, feszesítő hatású.

Segíthet a ráncos, megereszkedett, igénybe vett bőrön. Ajánlott a kézen és lábon megjelenő bőrkeményedések, berepedezések, sárgás elszíneződések megjelenése esetén is. A calcium fluoratum ásványi só minden bőrtípus számára hatékony bőrregeneráló, amely puhítja is a berepedezett bőrt. A hirtelen mélyülő ráncok megjelenése az arcon, a szem belső zugában megjelenő kockaredők és külső zugban a szarkalábak mélyülése a Nr.1 ásványi anyag hiányára utalhatnak.

Ha a hiánytüneteket tapasztalod bőrödön, használd a Schüssler retinol arcszérum, hialuron arcszérumot vagy a C-vitaminos arcszérumot.

Schüssler funkcionális arcszérumok

 

Nr.2 CALCIUM PHOSPHORICUM SCHÜSSLER-FÉLE ÁSVÁNYI SÓ  

Felelős a csontok és fogak szilárdságáért, a viszkető bőr ellenszere.

A különleges calcium phosphoricum só a csontrendszerben lévő kalcium-foszfát szint egyik tartaléka, amely szükség esetén képes extra kalciumot biztosítani a szervezetnek. A só hiányát jelezheti testünkben többek között a viszkető bőr, a különféle csont- és fogfejlődési rendellenességek megjelenése, de a koncentrációs zavar, a várandósság alatt jelentkező makacs hányás is egy jelzés lehet. Az arcbőr is tükrözik, ha kialakul az Nr.2-es só hiányállapota: viaszos fénylés alakul ki a homlokon, az orron, a füleken, majd az egész arcon.  

Ez a 3 féle fluoridmentes fogkrém segíthet, ha a hiánytüneteket tapasztalsz: Schüssler fluoridmentes fogkrém aktív szénnel, natúr fluoridmentes fogkrém teafaolajjal, natúrfluoridmentes fogkrém citrusos ízben.

Natúr fluoridmentes fogkrémek

 

NR.3 FERRUM PHOSPHORICUM SCHÜSSLER-FÉLE ÁSVÁNYI SÓ

Az immunrendszert erősíti, kiütésekre, bőrpírra, pattanásokra javasolt.

A gyulladásoknál a gyulladás első stádiumának a szere. Aktivizálja a szervezet saját védekezőrendszerét, elindítja a regenerációs folyamatokat. Bármilyen irritáció után segíti a bőrt a regenerálódásban. Jótékony hatást fejthet ki a kipirosodott, pattanásos bőrre, illetve leégés, csalánkiütés, rovarcsípés, de még a szőrtelenítés következtében kialakult bőrpír esetében is.

A N.r3 natúr arckrém érzékeny, kipirult bőrre segíthet ha tapasztalod magadon a hiánytüneteket.

 

NR. 4 KALIUM CHLORATUM SHÜSSLER-FÉLE ÁSVÁNYI SÓ

Segítség a kitágult hajszálerek és bőrgrízesség esetén.

A savbázis egyensúly fenntartásáért és a sejtek energiaellátásáért felelős só. A kalium chloratum hiánya esetén a leggyakoribb elváltozás a tágult erek megjelenése az arcon.  A kitágult hajszálerek (couperosis) kialakulásakor lehet a segítségünkre. Kevésbé gyakori, viszont annál kellemetlenebb az arcbőr tejfehérré válása, gyakran foltok formájában,  mely  jelenség  többek  között  szintén  arra utal, hogy a szervezet hiányt szenved e létfontosságú ásványi anyagból. Szintén jellemző a szemkörnyék, az arc-bőr vagy felkar grízessé válása.

Ha hiánytüneteket észlelsz bőrödön, próbáld ki a a Nr.4 natúr arckrémet bőrgrízesség esetén.

Funkcionális natúr arckrémek

NR.5 KALIUM PHOSPHORICUM SCHÜSSLER-FÉLE ÁSVÁNYI SÓ

Az idegrendszer sója, az agy energiaforrása, a méregtelenítésben fontos szerepet játszik.

Hiányát számos testi tünetből érzékelhetjük, a teljesség igénye nélkül néhány ezek közül: álmatlanság, gyakori fejfájás, memóriazavarok, levertség, fásultság. Ezen tünetek megjelenésekor a kalium phosphoricum hiánya is állhat a háttérben. Természetesen az arc is jelzi a hiányát: az arcbőr fakóvá, szürkévé, vitalitását vesztetté válik. A szemek beesettek, a tekintet fásult. 

Ezt a krémet használd éjszakat, ha a hiánytüneteket tapasztalod bőrödön: Schüssler Age Protection éjszakai krém

 

NR. 6 KALIUM SULFURICUM SCHÜSSLER-FÉLE ÁSVÁNYI SÓ

A méregtelenítésért, kiválasztási folyamatokért felelős ásványi só, a hiperpigmentáció ellenszere.

A bőr pigmentációs zavarainak, így például a májfoltok, vitiligo azaz foltos pigmenthiány és a szeplők megjelenésének kezelésére alkalmas. Sikeresen halványíthatja a szem alatt kialakuló, barna karikákat. A pigmentációs zavarok általában spontán, napsütés hatására vagy hormonális hatások során jelentkezhetnek. Jellemző még az „A” alakban, az orrgyöktől az állcsúcsig látható sárgás bőrszín megjelenése is.

Ezt a krémet használd, ha hiánytünetet észlelsz bőrödön, használd a  Nr.6 natúr arckrémet pigmentációs problémákra 

 

NR.8 NATRIUM CHLORATUM SCHÜSSLER-FÉLE ÁSVÁNYI SÓ

A folyadékháztartás egyensúlyáért felelős só, hidratáló hatású.

A só- és vízháztartásának egyensúlyáért felelős, hidratálja a vízhiányos bőrt és szabályozza a sejtek és szövetek közötti folyadékháztartást. Hiányának a legjellemzőbb tünete a tág pórusok, mely zömmel azt jelenti, hogy tartósan nem megfelelő a szervezet folyadékellátottsága. Hiányra utaló jelek lehetnek még pl. az arc duzzanata, valamint a le nem törölhető bőrfénylés vagy a – különösen a combokon megjelenő – narancsbőr is.

Ezek a kozmetikumok segíthetnek ha a hiánytüneteket észleled bőrödön: a praktikus rózsavizes hidratáló arcnatúr tonik sprayt, a hialuron arcszérumot  vagy a natúr napkrémet,

 

NR.9 NATRIUM PHOSPHORICUM SCHÜSSLER-FÉLE ÁSVÁNYI SÓ

az anyagcsere ásványi sója, helyreállítja a sav-bázis egyensúlyt.

Ha szervezetünk savbázis egyensúlya kibillen, pattanások, mitesszerek jelennek meg a bőrön, amely zsírossá, egyenetlen felszínűvé is válik. Hiánya esetén a legjellemzőbb elváltozás a pattanásos, zsíros bőr, valamint az ajkak fölött megjelenő, függőleges ráncocskák kialakulása.

Ezeket a kozmetikumokat használd, ha hiánytüneteket tapasztalsz bőrödön: arctisztító szappan pattanásos bőrre, mattító arcszérum, Nr.9 natúr arckrém pattanásos bőrre.

Schüssler natúr szappanok arcra és testre

NR.10 NATRIUM SULFURICUM SCHÜSSLER-FÉLE ÁSVÁNYI SÓ

Természetes vízhajtó, méregtelenítő hatású ásványi só.

Fő feladata az anyagcseretermékek kiválasztása és a szervezet víztelenítése. Akkor érdemes választani, ha az alábbi árulkodó hiányjelek bármelyikét tapasztaljuk az arcon: a szemek körül duzzanat (reggeli órákban táskás szemek), sötét, sminkkel is nehezen elfedhető karikák a szemek alatt. Nagyfokú hiányállapot esetén jellemző lehet még az arc kékes-vörös elszíneződése, gyakori a kipirult, irritált arcbőr.

Ezt a szemránckrémet használd, ha a hiánytüneteket tapasztalod bőrödön: Age Protection szemránckrém

 

NR.11 SILICEA SCHÜSSLER-FÉLE ÁSVÁNYI SÓ

A bőr feszességéért felelős só, bőrre és kötőszövetekre.

A  „szépség  sójának”  is nevezik hiszen a korai, mimikai ráncok, szarkalábak vagy erős homlokredők megjelenésekor hathatós segítséget jelenthet. Szabályozza a kollagéntermelést, élettel telíti a bőrt, helyreállíthatja a bőr hidratáltságát és tömörségét, feszességét..

Ezeket a kozmetikumokat használd ha hiánytüneteket tapasztalsz bőrödön: bőrtökéletesítő arcelixír, retinol arcszérum vagy feszesítő lifting arc- és dekoltázskrém.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Arcápolási alapok

Keresés