Menü

Szakértői tanácsok

Felnőttkori pattanások

Ha régen elhagytad már a tinédzser éveidet, akkor biztos lehetsz benne, hogy a pattanások nem a serdülőkor eredményei. Sok felnőtt korú nő és férfi küzd pattanásokkal, de a legtöbbjük nem tudja hogyan szabadulhatna meg tőlük. Pedig érdemes odafigyelni testünk jeleire, a pattanások arctérképe megmutatja milyen betegség lapul a pattanások kialakulásának hátterében. Ha szeretnéd megtudni miért alakulnak ki a pattanások, milyen hatóanyagokkal tudod velük felvenni a harcot és érdekel mit árulnak el a pattanások az egészségedről, olvass tovább.

Így nyugtasd meg az érzékeny, kipirosodott bőrt Minden ember bőrét megviseli a hideg, az extrém meleg, a szél vagy az erős napsugárzás, de az érzékeny bőrűeknek ennél egyszerűbb dolgok is okozhatnak kellemetlenséget.
Retinol, a ránctalanítás királynője

Gyakorlatilag minden hiteles, bőrápolással kapcsolatos forrás egyet ért abban, hogy az anti-aging királynője nem más, mint a retinol és annak származékai. Olvass tovább és ismerd meg a retinol titkait.

Májfoltok az arcon: Minden, amit tudnod kell róluk

A májfoltok az arcon egészen addig az idős korral társulnak, ameddig 30 éves kor körül a szeplők mellett hirtelen nem jelenik meg egy-egy nagyobb darab belőlük.

A májfolt név kicsit becsapós, ugyanis a napnak kitett bőrfelületeken megjelenő, változatos méretű, a környező bőrnél kissé sötétebb színű foltoknak semmi közül a májműködéshez. A májfoltok az arcon a halmozódó UV-kárnak köszönhetően alakulnak ki, éppen ezért az arc, a vállak, a dekoltázs és a kézfejek a leggyakrabban érintett területek. Bármelyik idős ember bőrén megfigyelheted őket.

Ezek a májfoltok az arcon idővel halmozódnak, egyre egyenetlenebbé téve a bőrképet. Egy átlagos bőrápolási rutin, amely gyakran csak a hidratálást célozza, ugyanis nem igazán tudja eltüntetni ezeket

Peptidek - az anti-aging alapjai

Általában, ha tudatosan választunk arcápoló terméket, elsősorban bőrtípus illetve bőrprobléma szerint keresgélünk. Megnézzük milyen antioxidáns, esetleg vitamin került bele, mennyire könnyed vagy éppen tápláló, de a peptidek felett hajlamosak vagyunk elsiklani, pedig szerves részét képzik a bőrápolásnak. 

Tajvani bőrápolás - így lesz ragyogóan gyönyörű bőröd!

A Taiwanese Beauty avagy a T-Beauty egy növekvő mozgalom, amelynek középpontjában a természetes összetevők és a formulázási szakértelem egyensúlya áll. A Tajvan kozmetikumok a szépség és az egészség ágazatában népszerűek, és a természetes összetevőkre, tudományos kutatásokra épülnek. Olyan kifejezésekhez kapcsolódik, mint a "hatékony hidratálás", a "természetes összetevők", a "bőrregenerálás" és a "kényeztető élmény". Mandarin nyelven a bőrápolás szó - angolul "skincare" - ugyanazt jelenti, mint a "selfcare", amit önmagunkról gondokodásnak, önmagunkkal való törődésnek lehet lefordítani.

A hagyományos kínai orvoslás hatóanyagai (TCM azaz Tradicional Chineese Medicine) mellett nagy hangsúlyt fektetnek a szigeten helyileg fellelhető összetevők használatára. A Tajvani kozmetikai gyártás története több mint 60 éves múltra tekint vissza, valamint számos tajvani márka tisztább és szigorúbb gyártási technikákkal rendelkezik, mint még sok koreai, japán és amerikai márka.

Ismerkedj meg a tajvani nők szépségápolásának titkával, hogy rád is kiegyensúlyozott és ragyogó bőrkép nézzen vissza a tükörben! 

Napallergia és májfolt - mitől alakul ki, hogyan előzheted meg?

A napallergia hátterében több minden is állhat, a tünetek azonban hasonlóak: bőrpír, kiütések és viszkető érzés a napfénynek leginkább kitett bőrfelületen, leggyakrabban a dekoltázson, a nyakon, a háton és a karokon. A probléma sokkal többeket érint, mint gondolnánk, mivel majdnem minden ötödik ember küzd a napallergia valamilyen formájával. Egyesek örökölték a napallergiára való hajlamot, mások gyógyszerek vagy egyéb külső faktorok hatására lesznek érzékenyen a nap sugaraira. 

Fényvédelem - Így válaszd ki az ideális fényvédőt!

A legjobb védelem a bőröregedés és a káros sugarak ellen, ha mindennap széles spektrumú fényvédőt használsz. A sok lehetőség közül nem tudod melyik fényvédőt válaszd? Segítünk eligazodni, hogy fizikai vagy kémiai fényvédő illik inkább a bőrödhöz, mennyit használj és hány órán át fogja hatékonyan védeni a bőröd, hogy mindig biztonságban legyél a napon.

A nagy pórusösszehúzó kisokos

Tág pórusok, óriási kráterek az orrod körül és mint a mandarin héja, úgy néz ki az állad? Ugye néha te is ilyen katasztrofálisan látod a pórusaidat, még ha valójában nincs is így. A számunkra zavaró problémákat hajlamosak vagyunk felnagyítani és mindent elkövetni azért, hogy megszüntessük azokat.

Így hat a C-vitamin a bőrünkre

A C-vitamin egy erős antioxidáns, amely számos előnnyel járul hozzá az egészségünkhöz.

Erősíti az immunrendszert és segíti a sejtek regenerálódását. Azonban a C-vitamin nem csak belsőleg, hanem külsőleg is felhasználható, különösen az elmúlt 10 években kezdett elterjedni a kozmetikai iparban. A C-vitaminos kozmetikumok segítenek a bőr hidratálásában, feszességének megőrzésében, valamint az öregedési folyamatok lassításában. Ebben a cikkünkben áttekintjük a C-vitaminos kozmetikumokat, valamint a származékaikat és azok előnyeit. És segítünk c-vitaminos termékajánlókkal, hogy melyik bőrtípusra milyen C-vitamin származék ajánlott. 

Keresés